Eesti sai MMil sprinditeates 11. koha

LEPM
Copy
Eesti võistkond_Annika Rihma, Ats Sõnajalg, Sergei Rjabõshkin ja Evely Kaasiku.
Eesti võistkond_Annika Rihma, Ats Sõnajalg, Sergei Rjabõshkin ja Evely Kaasiku. Foto: Sixten Sild

Orienteerumisjooksu MM-võistluste teisel võistluspäeval Tšehhis võisteldi sprinditeates.

Tegemist on suhteliselt uue alaga MMi programmis aastast 2014, mis kujutab endast teatevõistlust kahest mehest ja kahest naisest koosnevate võistkondade vahel. Igas vahetuses läbitakse umbes 15-minutilise võiduajaga sprindirada. Jooksujärjestus on naine-mees-mees-naine.

Tänavusel MMil oli võistlusmaastikuks mitmesaja-aastase Doksy linnakese korrapäratu tänavatevõrgustik koos linna parkide, väljakute ja haljasaladega. Eesti võistkonna senine parim koht MM-il on üheksas, see joosti välja 2016. aastal Rootsis. Eesti võistkonna naisliikmed olid suure MM-kogemusega Annika Rihma ja Evely Kaasiku, kuid meesliikmetele - Ats Sõnajalale ja Sergei Rjabõškinile - oli see esimene kord joosta sprinditeadet MMil. Favoriitideks võis enne võistlust pidada Rootsi, Šveitsi, Tšehhi ja Taani võistkondi.

Pühapäeval seisid stardijoonel 26 riigi koondised. Annika Rihma tegi suurepärase avavahetuse, püsis pidevalt esikuuikus ja lõpetas Rootsi, Šveitsi ja Tšehhi järel neljandana, samaaegselt Prantsusmaaga. Teises vahetuses pidi Ats Sõnajalg küll mööda laskma mõne väga tugeva orienteerumisriigi võistkonnad, kuid lõpetas kõrgel üheksandal kohal mõni sekund enne Prantsusmaad. Seda kohta suutis hoida ka Sergei Rjabõškin kolmandas vahetuses, mille läbis suuremalt jaolt Prantsusmaa kolleegiga rinda pistes.

Finišiks oli Prantsusmaa Eestiga 46-sekundilise vahe sisse jooksnud, kuid Evely Kaasiku sai ankrunaisena rajale endiselt üheksandal kohal. Kolmveerand rada suutis seda kohta hoida ka Kaasiku, kuid eksis siis väsimuse foonil viimase hajutuspunktiga ning seal möödusid Poola, Austria ja Ukraina. Kuna Ukraina ankrunaine oli ühe kontrollpunkti vahele jätnud, siis nende tulemus tühistati ja Eesti võistkonna tulemuseks jäi 11. koht. Meie lähinaabrite kohad: 7. Soome, 13. Neutraalsed sportlased Venemaalt, 14. Läti, 18. Leedu.

Maailmameistriks tuli algusest lõpuni võistlust juhtinud Rootsi, kelle võidule pani avavahetuses tugeva aluse laupäevane sprindivõitja Tove Alexandersson. Hõbeda ja pronksi teenisid ankrunaiste lõpuduellis vastavalt Norra ja Šveits ning neljanda kohaga pidi leppima Taani, sest seitsmendalt stardipositsioonilt kõrgemale ei suutnud neid ankruvahetuses tõsta ka läbi aegade tituleerituim sprinter Maja Alm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles