Valgamaal otsitakse tikutulega arste, hooldajaid ja õmblejaid

LEPM
Copy
Tööjõu olukorral maakonnas hoiab silma peal Töötukassa Valgamaa osakond.
Tööjõu olukorral maakonnas hoiab silma peal Töötukassa Valgamaa osakond. Foto: Timo Arbeiter

Eesti Töötukassal valmis maakonna tööturu prognoos järgnevaks aastaks, lähema aasta jooksul valitseb tööjõu puudujääk tervishoiu ja sotsiaaltöö, tekstiili- ja rõivatööstuse ning töötleva tööstuse sektoris.

Keerulised poolteist aastat on möödunud Valgamaa tööturul suhteliselt stabiilselt. Suuremad koondamised on suudetud ära hoida. Tegevuse peatanud tööandjatele oli suureks abiks töötasu hüvitis. Samas näiteks puiduvaldkonna ettevõtete toodangu vastu aga vajadus kasvas ning silmitsi seisti kasvanud tellimustega.

Valgamaa eristub teistest maakondadest selle poolest, et kohalike ettevõtete töötajaskonna hulgas mängib olulist rolli naaberriigi kodanikud. Valgamaa tööandjate vastu tunnevad jätkuvalt suurt huvi Läti tööotsijad. Väga positiivne oli see, et kriisi ajal ei katkenud tööl käimine Eesti ja Läti vahel.

Tikutulega otsitakse erinevaid arste, hooldajaid ja ka õmblejaid. Oskustöötajatest on vajaka puidu-, ehituse-, toitlustuse ja metallitööstuses ning metsanduse, transpordi, kaubanduse, põllumajanduse ja loomakasvatusega seotud ametialadel. Väga on oodatud maakonda ka näiteks logopeedid ja õpetajad nii kutse- kui ka üldhariduskoolidesse. Heameelt tunneb töötukassa selle üle, et tööandja tihe koostöö õppeasutustega on vilja kandnud ja politseiametnike puudus on maakonnas asendunud tasakaaluga.

"Tuleb tõdeda, et tööjõu ülejääk Valgamaa tööjõuturul võrreldes pooleteise aasta tagusega on mitmekesistunud. Piisavalt töökohti ei jagu administreerimise spetsialistidele (nt sekretärid, asjaajajad). Populaarsed on maakonnas ka andmesisestaja, pakkija ja bussijuhi töökohad," võttis prognoosi kokku Eesti Töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles