MMi lühiraja finaalis oli parim Eesti naine Evely Kaasiku

LEPM
Copy
Evely Kaasiku pärast MMi lühiraja finišit.
Evely Kaasiku pärast MMi lühiraja finišit. Foto: Sixten Sild

Orienteerumisjooksu MM-võistlustel jagati teisipäeval medalid lühirajal, eestlastest pääsesid hommikusest eeljooksust finaali Evely Kaasiku ja Marianne Haug.

Rajad olid füüsiliselt väga rasked ja samal ajal ka orienteerumistehniliselt äärmiselt keerukad, sest järsud ja kõrged mäenõlvad on täis arvukaid igas suuruses kive ja kaljusid ning sageli varjab nähtavust väga tihe taimestik. Naiste raja linnulennuline pikkus oli 4,5 km, tõusude summa 260 meetrit.

Finaali ekstreemselt tehnilisel maastikul tegid nii Kaasiku kui Haug soliidse soorituse. Evely Kaasiku, kelle senine parim individuaalne MM-tulemus on 2017. aastal Eestis saavutatud 16. koht, saavutas Eesti parima naisena kõrge 17. koha, kaotust võitjale kogunes 8.43.

Evely Kaasiku: „Võtsin endale eesmärgiks vältida suuri vigu ja kõik laabuski muidu hästi, kuid ikkagi tuli sisse üks enam kui kaheminutiline viga, mis ei anna mulle kuidagi rahu. Aga füüsiliselt tundsin ennast finaalis väga hästi ja see annab head usku enne teatejooksu ja tavarada“.

Marianne Haug lõpetas 33. kohaga, kaotust võitjale 14.25.

Marianne Haug: „Rada ja maastik olid tehniliselt ikka väga keerulised, punktidele pidi väga täpselt peale minema, muidu läks asi kohe käest. Tundsin kohe alguses, et pea on väsinud ja tegin punktivõtmisel pidevalt väikesi vigu. Siis ütlesin endale: „Marianne, võta ennast kokku, sa ju oskad orienteeruda!“ ning pärast seda hakkas asi laabuma. Füüsiliselt tundsin ennast enam-vähem, aga üks pikk tõus tõmbas küll jõuvarud täiesti tühjaks.“

Maailmameistriks tuli vaatamata mõnedele vigadele järjekordselt oma selget ülekaalu demonstreerinud 29-aastane rootslanna Tove Alexandersson ajaga 38.12. See oli talle 13. MM-kuld orienteerumisjooksus. Hõbeda näol teenis endale oma esimese individuaalse MM-medali 26-aastane norralanna Andrine Benjaminsen, tema kaotus võitjale oli 2.21. Kahesekundilise varuga neljanda koha ees sai tänu marulisele lõpuspurdile pronksi 23-aastane šveitslanna Simona Aebersold.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles