Võrumaal jalgrattaga kukkunud naine suri haiglas

LEPM
Copy
Rattalt kukkunud ja raskelt viga saanud naise elu ei õnnestunud meedikutel päästa.
Rattalt kukkunud ja raskelt viga saanud naise elu ei õnnestunud meedikutel päästa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Meedikutel ei õnnestunud päästa 6. juuli õhtul Rõuge vallas jalgrattalt kukkudes raskelt viga saanud 35-aastase naise elu.

„Esialgsetel andmetel tingis traagilise tagajärjega õnnetuse halbade asjaolude ühtelangemine,“ hindas Kagu patrullitalituse juht Madis Soekarusk.

„Naine sõitis mööda kruusateed, kui kaotas langusel ratta üle kontrolli, kukkus ja sai eluohtliku peavigastuse. Paraku ei õnnestunud meedikutel tema elu päästa ja naine suri täna haiglas,“ avaldas patrullijuht kahetsusega.

„Vaatasime juba kohapeal, et ratta pidurid olid ütlemata kehvas seisus. Kui ka naine püüdis mäest laskudes aina suurenenud hoogu vähendada, siis pidurid lihtsalt ei olnud töökorras,“ märkis Soekarusk.

Ta lisas, et täisealistel ei ole kohustust rattakiivrit kanda, kuid ometi on selle kandmine olenemata vanusest oma tervise ja elu kaitsmiseks ainuõige otsus. „Seda enam, et rattasõidul ei ole ainus tõsisem oht kokkupõrge autodega. Sageli juhtubki õnnetusi äärekive ületades, ümberpõikel või suuremal laskumisel. Ja kui igasuguse kaitsevarustuseta rattur õnnetusse satub, võivad tagajärjed ollagi ootamatult tõsised,“ möönis patrullitalituse juht.

Õnnetuse tagajärjel meie hulgast lahkunud naine oli kohalik.

Sel aastal on jalgratturite osalusel juhtunud 148 liiklusõnnetust, milles on viga saanud 142 ja hukkunud kaks ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles