Eesti naiskond lõpetas MMi teatejooksu 13ndana

LEPM
Copy
Annika Rihma tegi teate avavahetuses hiilgava jooksu.
Annika Rihma tegi teate avavahetuses hiilgava jooksu. Foto: Sixten Sild

Tšehhis, orienteerumisjooksu MM-võistluste neljandal võistluspäeval toimusid teatejooksud.

Korraldajad pakkusid järsunõlvalist maastikku, kus mäekülgi palistamas ületamatute liivakivikaljude labürindid. Jalgealune pinnas oli erinevalt lühirajamaastikust kividest üsna vaba ja metsa läbitavus valdavalt väga hea, peamine keerukus seisnes arvukate kaljutornide vahel suurel kiirusel õigete teevalikute tegemises. Naiste raja iga teatevahetuse linnulennuline pikkus oli 4,1 km, tõusude summa 285 meetrit.

Eesti naiskond startis koosseisus Annika Rihma, Evely Kaasiku, Marianne Haug.

Annika Rihma püsis häid teevalikuid tehes raja algusest peale liidrite hulgas. Finišiks suutis konkurentidega 36-sekundilise vahe sisse joosta šveitslanna Elena Roos, kuid siis tulid väikeste vahedega Rootsi (+0.36), Venemaa (+0.50) ja Eesti (+0.56). Järgneva minuti sees lõpetasid avavahetuse veel kuus võistkonda.

Annika Rihma kommentaar: „Maastik oli täna hea joostavusega ja lahendada tuli põnevaid teevalikuülesandeid kaljudevahelistes kohati labürinte meenutavates käikudes. Väga oluline oli nõlvadel õiget kõrgust hoida ja valida õiged „koridorid“ kaljude vahel. Mina eelistasin pigem ringijookse kui üles-alla ronimist otsevariantidel.“

Teises vahetuses püüdis Rootsi peagi Šveitsi kinni ja läks poolel rajal oma teed. Evely Kaasikul ei olnud täna sellist minekut nagu lühirajal ja mitmete orienteerumisvigade tõttu tuli mõned konkurendid mööda lasta. Vahetuse lõpuks oli Eesti 8. kohal kaotusega 7 minutit kindlalt juhtinud Rootsile, kuid kolm võistkonda olid ees käegakatsutavas kauguses 25 sekundi sees.

Evely Kaasiku: „Ei tundnud ennast täna füüsiliselt kuigi hästi, pidin väga pingutama, et vähegi rahuldavat tempot hoida. Tehniliselt ei tahtnud töö kaardiga sugugi laabuda, kuidagi ei suutnud õigesti ära tabada, kuidas kaljulabürintides liikuda. Ühe neljaminutilise vea tõttu jäin maha grupist, kus oli ka Tšehhi, sellest on väga kahju.“

Kolmandas vahetuses vormistas Rootsile suurest eduseisust kindlakäeliselt võidu sel MMil juba neljanda järjestikuse kulla teeninud Tove Alexandersson. Teisena lõpetas Šveits (+2.33) ja kolmanda koha heitluses alistas Norra (+7.01) Venemaa (+7.13) ja Tšehhi (+7.29).

Marianne Haug sai raja alguses kuuseoksaga hoobi vastu silma, mistõttu nägemine pisut uduseks muutus ning kaotas seejärel vigade tõttu palju aega ja mitu kohta ning lõpetas 13. kohal (+18.26).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles