Aianduskool õpetab juulis jõulupuud ehtima

Sten Mahov
Copy
Kuusepuud on Räpina aianduskooli õpetajatel ning õpilastel tulnud ehtida pärast jõuluhooaega ka varem: kevadel tehti seda valla hea kodu päeval.
Kuusepuud on Räpina aianduskooli õpetajatel ning õpilastel tulnud ehtida pärast jõuluhooaega ka varem: kevadel tehti seda valla hea kodu päeval. Foto: Meelike Kruusamäe/Räpina aianduskool

Ehkki õues valitseb suveleitsak, ei tähenda see, et ühe tänapäevase jõulukuuse kaunistamist ning selle ehete valmistamist oleks vara õppida. Säärast võimalust pakub sel nädalavahetusel Tartu autovabaduse puiesteel Räpina aianduskool.

Täna avatav autovabaduse puiestee toob pea igal pühapäeval tudengilinna omavalitsusi, mis kultuuripealinnaga Tartu 2024 koostööd teevad. Ehkki koostööpartnereid on 19, esitab oma töid ja tegemisi selleks spetsiaalselt kuuks ajaks puiesteele loodud klaaspaviljonides neli omavalitsust, kaks neist Põlvamaalt: Räpina ning Kanepi vald.

Eeloleval pühapäeval asub oma tegevusi tutvustama Räpina, ning seda esialgu pisut kentsakal moel: õpitakse, kuidas trendikat jõulupuud kaunistada ning taaskasutatavatest materjalidest kuuseehteid valmistada. «Eestlane ikka räägib, et kui jaanipäev saab läbi, siis jõulud juba paistavad,» naljatles Räpina aianduskooli lilleseade ning punutiste õpetaja Pille Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles