Metsateele tekkisid suured ja teravad kivid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavolinik Siiri Reiljan sai ehmatuse osaliseks, kui nägi, et talle sümpaatne metsatee nüüd jämeda killustikuga kaetud on. RMK esindaja sõnul tuleb pealmine kiht siiski peenem.
Valga vallavolinik Siiri Reiljan sai ehmatuse osaliseks, kui nägi, et talle sümpaatne metsatee nüüd jämeda killustikuga kaetud on. RMK esindaja sõnul tuleb pealmine kiht siiski peenem. Foto: Tiit Loim

Valga vallavolinik Siiri Reiljan on nördinud, kuna metsatee Valga lähedal kaeti teeparanduse käigus suurte teravate kividega. Riigimetsa majandamise keskuse esindaja sõnul on tööd alles pooleli.

Valgast ligi 15 kilomeetri kaugusele jääv Vaitka metsatee on koht, kus Reiljan nii koeraga jalutamas kui seeni korjamas armastas käia. Mõnda aega tagasi avastas ta aga, et tee on kaetud suurte kividega, osa neist 10-sentimeetrise läbimõõduga. «See on jubedus, mis on tehtud ilusa metsateega. Kui sõidame, siis tunnete, mis see autoga teeb. Siin on võimatu ka jalgsi käia. Ma ei ole veel näinud, et metsa on veetud niisugune kate.» Tema teine mure on, et tee pealmine kiht on nüüd üpris kitsas. Mõõtmine näitas ühe koha pealt laiuseks veidi alla nelja meetri. «Kohti, kus saab teist autot mööda lasta, on minimaalselt. See ei olnud ainult minu lemmikkoht, paljude valgalastega sain siin metsateedel kokku. Kuidas ma nüüd metsa lähen? Kui jätan oma auto siia, teine siit mööda ei saa.»

Osa kividest poolelioleval teel on päris suured.
Osa kividest poolelioleval teel on päris suured. Foto: Tiit Loim
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles