Riik pikendab põllumajandustoetuste dokumentide esitamise tähtpäeva

BNS
Copy
Valitsus peab oluliseks luua ettevõtjatele paindlikumad tingimused investeeringute tegemiseks.
Valitsus peab oluliseks luua ettevõtjatele paindlikumad tingimused investeeringute tegemiseks. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Riik pikendab põllumajandusinvesteeringute toetusmeetmes maksete abikõlblikkuse ja investeeringu tegemist tõendavate dokumentide esitamise lõpptähtpäeva seoses sellega, et ühise põllumajanduspoliitika programmiperioodi 2014–2020 rakendamine pikeneb kahe aasta võrra.

"Koroonaviiruse puhang on avaldanud mõju kõikidele toetuse saajatele, olenemata nende tegevusvaldkonnast, investeeringu suurusest või eesmärgist. Seega on oluline luua ettevõtjatele paindlikumad tingimused investeeringute tegemiseks," selgitas maaeluminister Urmas Kruuse.

Mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse ning tunnustatud tootjaorganisatsiooni ja tunnustatud tootjarühma põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuse saajatel pikeneb maksete abikõlblikkuse ja investeeringu tegemist tõendavate dokumentide esitamise lõpptähtpäev 2023. aasta 30. juunilt 2025. aasta 30. juunini.

Samuti suurendatakse mõlemas meetmes toetuse maksimaalset suurust 50 protsendi võrra.

Lisaks pikendatakse 2019. aastal toetust saanud mikro- ja väikeettevõtjatel tegevuste elluviimise tähtaega seniselt kahelt aastalt kolme aastani. Nimetatud toetusesaajad peavad viima toetatava tegevuse ellu hiljemalt 2022. aasta augustikuu lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles