Põlvamaal põles rabamets

LEPM
Copy
Päästeauto. Pilt on illustratiivne.
Päästeauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Mati Määrits

8. juulil kell 17.57 teatati häirekeskusele, et Räpina vallas Kassilaane külas põleb rabamets.

Päästjad said tulele mõne tunniga piiri peale, kuid raskesti ligipääsetaval alal 2,5 hektarile levinud tulekahju kustutustööd kestsid poole kaheteistkümneni õhtul. Täna minnakse ala üle kontrollima. Tõenäoliselt sai tulekahju alguse mahajäetud ja korralikult kustutamata lõkkest.

Päästjad hoiatavad, et praeguses kuivas looduses on tuleoht suur ja väiksemgi säde võib põhjustada ulatusliku tulekahju, mille kustutamiseks kulub palju aega ja jõudu.

"Ole looduses ettevaatlik suitsetades, grillides ja lõket tehes! Tuletegemise koht peab olema korralikult ettevalmistatud ja valvatud: lõkkease piira kivide või mullaga ning tuld valva kustutusvahenditega pidevalt. Vähegi tugevama tuulega peab tule tegemist vältima. Lisaks palume mootorsõidukiga looduses mitte sõita, sest selle kuumadele osadele langev taimetolm süttib hetkega, samuti võib kuivanud taimestiku või turba süüdata summutist lendav säde," hoiatab Päästeamet.

Päästjad patrullivad lõkkeplatsidel, puhkealadel, ujumiskohtades ja mujalgi looduses, et kontrollida tuleohutusnõuete järgimist lõkke tegemisel ja grillimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles