Suur suvelaager Spekter toimub sel aastal üle Eesti

LEPM
Copy
Noorkotkad ja kodutütred suvelaagris.
Noorkotkad ja kodutütred suvelaagris. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Erinevalt varasematest aastatest toimub 13.-18. juulini üle Eesti 15 väiksemat Kodutütarde ja Noorte Kotkaste laagrit Spekter, kus osalejate arv küündib kuni 2000-ni.

Tänavune suurlaager toimub juba neljandat aastat ja toob kokku piirkondlikesse laagritesse kokku kodutütred ja noorkotkad üle Eesti. Suurlaagris omandatakse erinevaid oskusi ja teadmisi Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsioonist ning nende seotust riigikaitsega laiemalt. Noored saavad osaleda nii õppetegevuses kui ka panna proovile oma meeskonnatöö oskused spordipäeval. Noorte majutamine on korraldatud telkides ja kogu tegevus välitingimustes.

Ühe peakorraldaja Julia Siimbergi sõnul on sel aastal toimuv suurlaager taas kord erinev. “Kui varasematel aastatel saime kõik ühiselt laagrimelu nautida ja viibida füüsiliselt ühes kohas ning koos tantsida ja lõkkeõhtul laulda, siis 2020. aasta laager toimus pandeemia tõttu virtuaalsel kujul. Koos meeskonnaga arutlesime ja kaalusime kõiki erinevaid võimalusi, et laager saaks ikkagi toimuda kokkusaamisena ning sealt tekkis idee, et sellel aastal toimuvad Spektrid pisut küll hajutatult, kuid saame kokku üle Eesti 15 maakonnas,” sõnas Siimberg.

Kõik noorteinstruktorid üle Eesti koos oma noortejuhtidega on võtnud oma südameasjaks maakondlike laagrite õnnestumise ning suurlaager Spekter värvub üle Eesti juba tuleval nädalal. Laagrid toimuvad Noorte Kotkaste ja Kodutütarde keskjuhatuse ja Kaitseliidu malevate koostöös.

Suurlaager Spekter on osa kaitseministeeriumi algatatud noorte isamaalise hariduse programmist, mille eesmärk on edendada põhikooliealiste noorte seas isamaalisi väärtusi ning anda neile võimalus osaleda kodanikukasvatuse suunitlusega huvihariduses.

Esimest korda toimus suurlaager Spekter 2018. aastal, kus osales 1010 inimest. Sel aastal on tulijaid kuni 2000.

Suvelaagrites järgitakse kõiki valitsuse kehtestatud laagrite korraldamise ja hügieeninõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles