Elary Talu tuli Paikuse enduurol teiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elary Talu andis üldvõidu teeninud Priit Bienele tugeva lahingu.
Elary Talu andis üldvõidu teeninud Priit Bienele tugeva lahingu. Foto: Helen Urbanik

Paikuse enduuro, mis on Eesti vanim järjestikku toimunud enduurovõistlus, sai teoks juba 40. korda. Mõlemal päeval oli üldarvestuses kiireim E2 klassi võitja Priit Biene. Esimesel päeval edestas ta Sõmerpalu motoklubi esindajat Elary Talu kõigest 5,2 sekundiga, teisel päeval oli vahe 7,6 sekundit.

Talu edestas omakorda üldarvestuses lätlast Ivo Šteinbergsi, oma klassikaaslast E3 klassis, esimesel päeval 25,3 ja teisel päeval 38,1 sekundiga.

«Ei usu, et keegi selle raja vigadeta läbi tegi,» kommenteeris Biene esimese päeva lõpus. «Teisel päeval tegin veel viimasel enduurokatsel, kus Elary ei eksinud, vea: suretasin tsikli korraks välja. Aga õnneks olin kokkuvõttes siiski kiirem.»

Biene sõitis Talust mõne sekundi võrra aeglasemalt põllule märgitud krossitesti, kus mahaniidetud kõrtel oli kuivast hoolimata väga libe. Ainult teise päeva viimase krossitesti sõitsid kaks kiiremat täpselt võrdse ajaga. Selleks ajaks olid kõrred täiesti maha sõidetud, kuid kõvale pinnasele ei tekkinud ühtegi soont. Liivasel ja juurikaid täis enduurokatsel oli Biene aga piisavalt palju kiirem, et kokkuvõttes Talu edestada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles