Pandeemia vajutas pitseri ka pulmadele

Copy
Üks populaarsetest kohtadest, kus Valgamaal pulmi meelsasti peetakse, on Taagepera loss.
Üks populaarsetest kohtadest, kus Valgamaal pulmi meelsasti peetakse, on Taagepera loss. Foto: Arvo Meeks

Koroonapandeemia ning sellega seotud piirangud on mõjutanud ka pulmade pidamist. Nii mõnigi pruutpaar on pidanud pulmapidu tublisti edasi lükkama või kutsutavate külaliste nimekirja koomale tõmbama.

Võru linnavalitsuse personalitoimingute spetsialist Kersti Kattai tõdes, et pandeemia on abielude sõlmimise arvu kindlasti mõjutanud. Kattai sõnul olid linnavalitsuse ametnikud sel aastal jaanipäevaks sõlminud 23 abielu ning registreerimist oli sel ajal ootamas 39 paari. Vaimulikud olid maakonnas sõlminud viis abielu ning ees oli neid ootamas kuus. Eelmisel aastal registreerisid Võru linnavalitsuse ametnikud 87 abielu, vaimulike puhul ulatus arv 17ni.

Valga vallavalitsuse perekonnaseisutoimingute spetsialisti Anne Pulleri sõnul oli vallavalitsuses sel aastal suve alguseks registreeritud 18 abielu. Juuliks oli abiellumisavaldusi esitatud 19 ja augustiks neli. Puller nentis samuti, et seoses koroonaga on abiellumiste arv vähenenud ja paariminekuid edasi lükatud. Näiteks mullu registreeriti vallavalitsuses kuue kuu jooksul 32 abielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles