Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uuendustööd ootavad ka Ahja kooli.
Uuendustööd ootavad ka Ahja kooli. Foto: Arvo Meeks

Selgusid mitme olulise töö tegijad

Ahja kooli fassaadi remondiks välja kuulutatud riigihankele tuli kaks pakkumust. Põlva vallavalitsus tunnistas edukaks Latukrest OÜ pakkumuse, mis oli madalaima hinnaga. Selle maksumus on käibemaksuta 264 455,93 eurot (317 347 eurot koos käibemaksuga).

Põlva valla teede ja tänavate pindamiseks välja kuulutatud riigihanke edukaks pakkumuseks tunnistati ainsa pakkuja Verston Ehitus OÜ pakkumus maksumusega 50 802,40 eurot ilma käibemaksuta (60 962,68 eurot koos käibemaksuga). Riigihanke eesmärk oli leida Kaupluse, Lasteaia, Sigala, Lutsu-Kattai, Orajõe ja Puuri tee pindamistööde tegija.

Mooste valitsejamaja teise korruse soojustustööde hakne võitis aga EstNord Consults OÜ pakkumus maksumusega 59 914,08 eurot koos käibemaksuga. LEPM

Põlvamaal napib nii meedikuid kui kokkasid

Viimane tööjõu baromeeter toob välja, et Põlvamaal on tööandjal keeruline leida inimesi tervishoiu valdkonnas (arstid, õed, hooldajad), aga ka põllumajanduses (nii spetsialisti kui lihtsama töö tegijaid).

Kuigi pooleteise aasta jooksul kollektiivseid koondamisi Põlvamaal ei ole olnud, vaatasid paljud ettevõtted oma töökorralduse ümber ning mõneski kohas saadi hakkama väiksema arvu töötajatega.

Kergete killast ei ole toitlustus- ja turismisektori tööandjate olukord – näiteks oskustega kokk leiaks kohe tööd igas maakonna nurgas. Kui ka eelnevalt on nendes valdkondades olnud keeruline töötajat leida, siis kriis on sinna lisanud veel kandideerijate ebakindluse tuleviku suhtes.

«Võib öelda, et ümber õppida ei ole kunagi liiga hilja. Eriti võiks selle peale mõelda nende erialade esindajad, kus meil on tööjõu ülejääk: näiteks andmesisestajad, raamatupidajad, sekretärid,» soovitas Eesti Töötukassa Põlvamaa osakonna juhataja Katri Mandel. LEPM

Mooste järves võib taas supelda

Eelmise nädala algul Mooste järvest võetud kordusproovid vastasid suplusvee nõuetele, andis teada terviseamet.

Seega on Mooste järv ujumiseks taas sobilik paik. LEPM

Postkontor on ajutiselt kinni

Vastse-Kuuste postkontor on 19.–23. juulini ajutiselt suletud. Seda asendab ja saadetisi väljastab Põlva postkontor.

Kõikidel ettevõtetel ja inimestel on võimalik tellida teenuse osutamiseks kirjakandja tasuta koju või kontorisse. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles