Tõrva rallikrossisõitja jõudis Lätis pjedestaalile

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Maiko Tamm Riias Biķernieku Trase ringrajal.
Maiko Tamm Riias Biķernieku Trase ringrajal. Foto: Toms Paipals Photography

Eelmisel nädalavahetusel toimus Riias Biķernieku Trase ringrajal nii Läti kui Balti meistrivõistluste avaetapp rallikrossis, kus Tõrva noor krossisõitja Maiko Tamm jõudis pjedestaalile.

Esimesel võistluspäeval oli Läti meistrivõistluste etapp. Päev algas treeninguga, kus sai teha kolm ringi, ütles Tamm.

Esimene eelsõit läks hästi – tulemuseks neljas aeg. Teisest eelsõidust tuli teine aeg ja kolmandast eelsõidust neljas aeg. Kuna Supercar klassis oli kaheksa võistlejat, siis toimusid ka poolfinaalid, märkis Tamm, kelle võistlusmasinaks on Mitsubishi Lancer EVO 9.

Poolfinaalis sõitis ta välja teise koha, mis paigutas ta finaalis teise ritta. «Finaalis sain hea stardi. Esimeses kurvis toimus aga kokkupõrge ja auto sai natuke kannatada,» sõnas ta ja lisas: «Finaalis tugev neljas koht!»

Teisel võistluspäeval leidis aset Balti meistrivõistluste etapp. «Auto oli hommikuks korras ja päev algas taas treeninguga, kus sain katsetada autot. Kõigis kolmes eelsõidus sõitsin välja teised ajad.»

Kuna võistlejaid oli alles jäänud viis, toimus ainult finaal. «Start õnnestus suurepäraselt ning taktikaliselt õige ja kiire sõit tõi mulle finaalis teise koha,» lausus Maiko Tamm, kelle suurimad tänud kuuluvad mentor Ivo Traubergsile, perele, tiimile ja kõigile toetajatele. «Eelmisest nädalavahetusest sain palju kogemusi ja emotsioone. Kõik toimis suurepäraselt ja pjedestaalil seista oli väga hea tunne.»

Järgmised võistlused toimuvad 24.-25. juulil Lääne-Virumaal Kehala rajal. Esimesel päeval on Eesti ja teisel päeval Balti meistrivõistluste etapp.

Eelmisel nädalavahetusel Lätis väga hästi võistelnud Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamm (vasakult kolmas) koos oma tubli ja tööka tiimiga.

Erakogu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles