Võru tantsujuht pälvis kõrge aumärgi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Maire Udras pälvis Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika seltsi kõrgeima aumärgi.
Maire Udras pälvis Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika seltsi kõrgeima aumärgi. Foto: Arvo Meeks

Võrumaa tantsujuht Maire Udras pälvis tänavusel Võru pärimustantsu festivalil Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika seltsi kõrgeima aumärgi. 

Aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes oma tähelepanuväärse tööga rahvatantsu, rahvamuusika või pärimuskultuuri maastikul paistavad silma üleriigilisel tasemel.

Maire Udras on tantsuõpetaja, looja ja lavastaja, kelle juhendatavad rühmad kuuluvad Eesti paremikku, tantsuõpetajate koolitaja, Võru pärimustantsu festivali programmitoimkonna liige ja Tänavatantsu eestvedaja aastast 2000.

Udras on Eesti tantsujuhtide rahvatantsurühma (ETR) liige ja tänavusel festivalil ka päikesetõusu kontserdiga oma 55. aastapäeva tähistanud ETR-i vastuvõtu korraldaja.

Udras on 2007. aastast kuulunud üle-eestiliste tantsupidude lavastusgruppidesse ning 2009 ja 2014 üldtantsupidude naisrühmade liigijuht, ta on kuulunud aastaid Võrumaa tantsu-laulupidude lavastusgruppi, korraldanud talvist tantsupäevasid jne.

2014. aasta tantsupeol pälvis Udrase lavastatud tants «Põlvest põlve» parima lavastuse tiitli, millega kaasnes Kristjan Toropi preemia. Udras pälvis suure pühendumise ja töö eest rahvatantsuliikumise edendamisel ning tantsupeo traditsiooni hoidmisel 2017. aasta ka Ullo Toomi nimelise rahvatantsustipendiumi.

«Pean tantsupeo parima lavastuse tiitlit enda kõige olulisemaks saavutuseks,» on Udras öelnud. «Mulle on südamelähedane tantsude lavastamine, mängimine jooniste ja kujunditega. Põnev on leida ja luua suurel tantsuplatsil võimalusi.» Udras on kuulunud üle-eestiliste tantsupidude lavastusgruppidesse ja olnud üldtantsupidudel naisrühmade liigijuht.

Aumärgi andis üle Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika seltsi juhatuse esimees Kadri Tiis Eesti tantsujuhtide rahvatantsrühma päikesetõusu tervituskontserdil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles