Appikutse tõi doonorid kohale

Angelina Lon
Copy
«Veri vahetub ja tunned ennast hästi, et saad teisi aidata,» põhjendas umbes 20-aastase staažiga doonor Toomas Baranov, miks ta kutse peale kohe Tartu Ülikooli kliinikumi verekeskusesse kohale ruttas.
«Veri vahetub ja tunned ennast hästi, et saad teisi aidata,» põhjendas umbes 20-aastase staažiga doonor Toomas Baranov, miks ta kutse peale kohe Tartu Ülikooli kliinikumi verekeskusesse kohale ruttas. Foto: Angelina Lon

Lõuna- ja Kesk-Eestis verevarude eest hoolitsev Tartu Ülikooli kliinikumi verekeskus saatis esmaspäeval püsidoonoritele kutse tulla verd loovutama, sest mõne veregrupi varud olid jõudmas kriitilise piirini.

Verekeskuse juhataja Helve König ütles, et praegu on suur puudus A-positiivsest, 0-negatiivsest ja B-negatiivsest vererühmast. «Ei saa ootama jääda, et keegi juhuslikult verd loovutama tuleb. Palusime nende rühmade doonoreid tulla.»

Koroonapandeemia tõttu jäeti haiglates vahepeal ära suured plaanilised operatsioonid. Nüüd üritatakse neid järk-järgult ära teha. Suviti on tavaliselt rohkem ka liiklusõnnetusi ja palavuski võib terviseprobleeme esile tuua. Kõigil neil puhkudel võib doonoriverd tarvis minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles