Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrva haigla remonditööd läksid lahti.
Tõrva haigla remonditööd läksid lahti. Foto: Tõrva vallavalitsus

Algas Tõrva haigla katuse remont

Tarva Ehitus OÜ on alustanud Tõrva kesklinnas paikneva haigla katuse remondiga. Vana katusekate ja roovitus võetakse maha ning korsten lammutatakse. Katuse kandekonstruktsioonid parandatakse ning samuti restaureeritakse katuse uukaknad, ventilatsioonikorstnad ning paigaldatakse uus aluslaudis ja katusekate.

SA Tõrva Haigla juhataja Monika Horni sõnul taotlesid nad mullu katuse remondiks toetust muinsuskaitseametilt ning selle aasta alguses raha ka saadi.

«Katuse renoveerimisega pikeneb selle väärika hoone eluiga, selle majaga on seos väga paljudel valla elanikel,» sõnas Horn. Tema sõnul olid toetuse taotlemisel suureks abiks muinsuskaitseameti Valgamaa nõunik Margis Sein ja Tõrva haigla majandusjuhataja Inari Vähi.

Tööde maksumus on 98 532 eurot, millest muinsuskaitseameti toetus on 76 760 eurot. Ülejäänu lisab juurde SA Tõrva Haigla. Töid teeb Tarva Ehitus OÜ ning omanikujärelevalvet Liivimaa Lossid OÜ. Katus peaks plaanide järgi korda saama selle aasta septembriks. LEPM

Ritsus saab nüüd kettagolfi mängida

Ritsu külaseltsi eestvedamisel ja Tõrva vallavalitsuse toetusel sai Ritsu endale viis uut kettagolfikorvi. Korvid ja rajakaardid aitas paika sättida Kert Laht. Rada saab alguse bussijaama lähedusest ning jõuab välja staadionile.

Rada sobib nii neile, kes kettagolfiga alles tutvust teevad, kui ka harrastajatele, kes soovivad leida uusi kohti mängimiseks.

Lisainfot saab Ritsu külaseltsi eestvedajalt Giia Timpsonilt. LEPM

Madal vaktsineeritus teeb muret

Valga haigla tegi pöördumise seoses vaktsineerimisega. Selle kohaselt ollakse maakonna suurima tervishoiuteenuste osutajana mures, et Valgamaa elanikkonna hulgas on koroona vastu vaktsineerituid liiga vähe.

«Meie kõigi järeltulijate parima hariduse saamiseks on vajalik taastada normaalne kontaktõppe maht koolides. Kontaktõpe saab aga jätkuda vaid vaktsineerituse kõrge taseme korral, mis aitab pidurduda viiruse levikut ja hoida ära koldeid kollektiivides,» seisab üleskutses.

Nii on raviasutus avanud 600 vaktsineerimisaega Pfizer-BioNTechi vaktsiiniga: 200 aega 26. juulil ja 400 aega 6. augustil, mis on eelkõige suunatud õpetajatele, aga ka koolilastele 12. eluaastast.

Vaktsineerimine toimub Valga spordihallis. Eelnevalt palutakse registreeruda digiregistratuuris või Valga haigla registratuuri kaudu telefonil 766 5100.

Lisaks on huvi korral avatud 100 aega 25. ja 31. augustil ja ka siis kasutatakse sama vaktsiini. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles