Võru noored leidsid järvepõhjast ankru

Kristina Pihlapuu
, Suvereporter
Copy
Pildil (vasakult paremale) Tauri Leis, Andro Maripuu, Keven Johanson, Tarvo Sumerkin, Tanno Selkin ja Tarmo Sumerkin. 
Pildil (vasakult paremale) Tauri Leis, Andro Maripuu, Keven Johanson, Tarvo Sumerkin, Tanno Selkin ja Tarmo Sumerkin. Foto: Kristina Pihlapuu

Võrus hoiavad kohalikud noored ka Tamula järve mitteametliku supluspaiga puhtana. Viimaste leidude seas tuli veest välja ka ankur.

«Käisime poistega sukeldumas ja minu kaaslane lõi vette hüpates põlve ära,» kirjeldas Keven Johanson Tamula järve Juudi pargi kõrval asuval alal vees asjade otsa komistamist. Kuna nende seast üks sai juba viga, otsustas seltskond, et pahategija tuleb veest välja tuua. «Sealt hakkas järjest igasuguseid asju välja tulema – puulaudu ja metallijuppe,» rääkis Johanson.

Tema sõnul on välja toodud esemetest üks kindlasti isetehtud ankur, mis ilmselt pääses nööri otsast lahti ja jäigi järvepõhja. Raudtalad aga võivad pärineda vana raudtee aegadest. «Vene ajal läks gaasitehase juurest rong laadungiga järve äärde ja sealt ladustati see edasi paadile. Seal on isegi vana raudteesild ja ilmselt on pilliroos ka vanad rööpad, aga nii kaugele me ei ole läinud. Käime seal vahepeal huvi pärast,» rääkis Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles