Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Muusikaõpetaja Margot Suur koos oma kasvandiku Arhanna Sandra Arbmaga
Muusikaõpetaja Margot Suur koos oma kasvandiku Arhanna Sandra Arbmaga Foto: Anne Arbma

Räpina tüdruk võitis rahvusvahelisel konkursil peaauhinna

Räpina tüdruk Arhanna Sandra Arbma võitis peaauhinna Saksamaal toimunud rahvusvahelisel filmi- ja muusikalilaulude konkursil. Talle anti kogu konkursi kõrgeim punktisumma.

Võistlusel osalesid lauljad eri vanuserühmadest kuni 30. eluaastani. Esindatud oli palju riike, sealhulgas Kanada, USA, Tai, Portugal, Rootsi, Hispaania, Luxemburg, Ungari. Konkursi võidulaul oli Alan Menkeni, Justin Pauli ja Benj Paseki loodud «Speechless» filmist «Aladdin».

Arbma juhendaja on Räpina muusikakooli õpetaja Margot Suur. LEPM

Huvilised kipuvad juba staadionile

Spordihuvilised kipuvad juba Räpina ühisgümnaasiumi ehitusjärgus olevale staadionile. Sestap rõhutab vallavalitsus, et selleks on veel liiga vara.

«Varuge kannatust ja ootame üheskoos staadioni täielikku valmimist, seega palume poolelioleval objektil mitte viibida,» manitsetakse ühismeedias. LEPM

Seltsimajas kõneldakse ilutaimedest

Eesti Maaülikooli ja OÜ Kanepi Aiand koostöös leiab 9. augustil aset esitluspäev, mis on suunatud aiandustootjatele ja teistele huvilistele ning pühendatud ilutaimede kasvatamisele.

Kanepi seltsimajas räägitakse suvelillede kasvatamisest, näiteks on tähelepanu all kõrrelised ja boliivia begoonia. Tuleb juttu ka ilutaimede katsetest bio­stimulantidega ning konteinerhaljastuse suundadest. Samuti näidatakse ja tutvustatakse Kanepi aiandi katsepõllul kõrrelisi ning boliivia begoonia eri sorte. LEPM

Leevaku kandi külad peavad pidu

Sel laupäeval tähistavad Leevaku kandi külad 155 aasta möödumist Toolamaa valla loomisest. Toolamaa vald oli väike ja sai tegutseda ainult 1939. aastani, mil selle põhiosa liideti haldusreformi käigus Räpina vallaga. Valla ajalugu on uurinud Asta Pintsaar ning MTÜ Leevakk eestvedamisel ja paljude heade inimeste kaasabil ilmub selle tähistamiseks trükis «Toolamaa vald 1866–1939».

Valla tegemised on läbi aja jõudnud ka ajaleheveergudele. Lehelugude kaudu viivad meid ajarännakule Toolamaa valla radadel Leevaku juurtega näitlejad Tiina Mälberg ja Karl Robert Saaremäe.

Valda juhtis 73 aasta jooksul 17 vallavanemat. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles