Andrus Seeme: Kagu-Eesti vajab paremaid ühendusi

, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Andrus Seeme.
Andrus Seeme. Foto: Tomi Saluveer

Lõpetasime riigikogus hiljuti kevadistungjärgu korralised istungid, mille käigus tehti minu hinnangul hulgaliselt olulisi otsuseid. Tähtsaimad nendest puudutavad vahest riigi lisaeelarvet, Euroopa taasterahastut ja riigi eelarvestrateegiat. Päris paljud teemad puudutavad ja mõjutavad otseselt ka Lõuna-Eesti inimesi.

Lisaeelarvega eraldati 641 miljonit eurot, et leevendada ja elavdada tõsises pandeemiakriisis pihta saanud majandust ja valdkondi. Kaeti tervishoiu, haiglate ja kiirabi erakorralised kulud. Praegu, kui viiruse leviku ohutase on Eestis alles äsja taas rohelisest kollaseks muutunud, on seda ehk keeruline meenutada, aga veel kevadel oli valitsus sunnitud riigi päris lukku keerama, et nakkuskõver langusesse saada. Et majanduse toetamine piirangute ajal oli edukas, näitavad meie praeguse majanduskasvu näitajad, mis on üle viie protsendi ning naabritest märgatavalt suuremad.

Eestile ligi miljard eurot pakkuval taasterahastul on kaks suurt eesmärki: koroona mõjul kõige suuremat kahju kannatanud valdkondade toetamine ja tulevikukindluse parandamine eelkõige rohe- ning digipööret silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles