Suveteater näitab maanteemuuseumis pidu katku ajal

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maanteemuuseumis saab taas teatrietendust näha.
Maanteemuuseumis saab taas teatrietendust näha. Foto: Arvo Meeks

Pärast kaht aastat kulgeb teatri Musta Kast tee tagasi maanteemuuseumisse, kus reedel esietendub suvelavastus «Pidu katku ajal».

Lavastaja on Birgit Landberg, kelle varasemate tööde hulgast leiab lavastused «Peks mõisatallis», «Titaanide heitlus», «Mowgli» ning «Inimesed ja numbrid». Sel teel saadab teda taas kord dramaturg Paul Piik, kellega loodud «Peks mõisatallis» leidis fänne siin- ja sealpool piire ning pälvis ka teatriaasta auhinna.

«Pidu katku ajal» on tempokas uurimus inimloomuse eripäradest kriisis. Kriisid on alati põhjustanud ühiskondade killustumist. Kunagi ei olda ühel meelel, miks läks valesti, kes on süüdi ja kuidas oleks kõige parem edasi minna. Ent seekordse pandeemia ajal ei suudeta kokku leppida isegi selles, mis on valesti. Sest me elame ajal, mil igaühel on oma tõde. Ajal, mil isegi kellegi suremise fakt seatakse kahtluse alla. Ajal, mil avastad, et sul on väga palju tuttavaid, kellel on tuttavaid, kes teavad väga lähedalt kedagi, kes oskab väga täpselt öelda, mis valesti on ja kust otsast probleemi lahendama peab. Tegelikult polegi küsimus enam ammu teadmistes, vaid usus. Ning uskmatutega ei argumenteerita, vaid sõditakse. Vahendeid valimata.

Must Kast võtab südame rindu ja astub sellele sõjatandrile, kuid ikka musta huumori, laulude ja tantsudega rikastatud moel. Rumal ei ole mitte see, kes ei tea, vaid see, kes teab teisiti kui mina. Või mis!? Publik on teretulnud oma tõdedega, aga peab arvestama, et üks tõde korraga.

Laval on Laura Niils, Jaanika Tammaru, Kaija M. Kalvet, Kaarel Targo, Rauno Polman ja Johannes Sepping (Paide Teater). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles