Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Pärja tõi katuselt alla Luhamaa külaseltsi juhatuse liige Aarne Leima. 
Pärja tõi katuselt alla Luhamaa külaseltsi juhatuse liige Aarne Leima. Foto: Indrek Sarapuu/Setomaa Vallavalitsus

Luhamaa külamaja ehitusel jõuti sarikapeoni

Reedel peeti Luhamaa külamaja sarikapidu. Valmiv maja koondab ühe katuse alla raamatukogu, külarahva ühised ettevõtmised ning Setomaa valla teeninduspunkti.

Riigihange maja rajamiseks viidi läbi mullu sügisel ning novembri lõpus sõlmiti ehitusleping OÜga Semuehitus. Nurgakivi pandi aprilli keskpaiku. Maksma läheb hoone 300 000 euro ringis, lisaks sisustus, saab lugeda Setomaa vallavalitsuse lehelt

Semuehituse projektijuhi Tomass Tuvikese sõnul on tänavu ehitamiseks küll keeruline aeg, kuid tänu tellija vastutulelikkusele ja headele sidemetele ehitusmaterjalide müüjatega sujub ikkagi kõik ladusalt. «Objekt võib valmida juba novembri lõpus, kuid tähtaeg on tegelikult järgmise aasta veebruaris.»

Tuvikene pajatas veel seiklustest, kuidas mõnd materjali oli vaja lausa mööda riiki taga ajada. «Kes ees, see mees,» võttis projektijuht kokku argitõdemuse materjalide broneerimise kohta, mida sel aastal palju on vaja läinud. «Puidu nõudlus on suurenenud, mistõttu tarneajad on muutunud pikemaks.»

Sarikapoel tõi sümboolse pärja katuselt alla Luhamaa külaseltsi juhatuse liige Aarne Leima, keda assisteeris Tomass Tuvikene. Kaetud oli peolaud ja Matis Leima mängis kuumal suvepäeval meelolu loomiseks rahvaviise. Lauakatmise võttis enda peale hiljuti pealinnast Luhamaale elama ja tööle asunud Anzelika Gomozova oma mahetalu toodetega. LEPM

Rõuge parki tahetakse rajada mälestuskivi

1869. aastal toimunud Eesti esimesest üldlaulupeost võttis osa ka Rõuge kihelkonna rahvas. Kohal olid 35-liikmeline Rõuge meeskoor ja Tsooru puhkpilli­orkester.

Rõuge valla seeniorid on alustanud raha kogumist, et rajada mälestuskivi Eesti esimese laulupeo ja seal käinud Rõuge kihelkonna rahva mälestuseks. Kivi on kavas paigaldada Rõuge rahvamaja juurde mälestuste parki.

Rohkem infot saab ettevõtmise eestvedajalt Avo Eisenilt. LEPM

Lastefestivali sündmused saavad jätku

Kogu suve Võrus vältav lastefestival pakub sündmusi sellelgi nädalalõpul.

Laupäeval on Tamula rannas kavas veesõidukite päev ja Eesti laste karikavõistluste 4. etapp maadluses: rannamaadlus.

Nii laupäeval kui pühapäeval on kavas ka teatrietendused. Laupäeval näeb Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi õuel lasteteatri Trumm esituses kolme etendust. Pühapäeval on aga Kandle aias Teatribussi etendus «Petsson ja Findus telkimas». LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles