Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Yoko Alender
Yoko Alender Foto: Konstantin Sednev

Alender ja Raud tutvustavad raamatut

Laupäeval tutvustavad Yoko Alender ja Neeme Raud Tõrva kinos Koit raamatut «Alender». Yoko on oma isa raamatu – Urmas Alenderi suurelt elatud elu väärika testamendi koostaja. Neeme Raud aitas koguda meenutusi sõpradelt, kaasaegsetelt, austajatelt. Lisaks näidatakse 2003. aastal Liia Sakkose ja Allfilmi tehtud portreefilmi «Teisel pool vett».

Raamat ilmus läinud aasta lõpus. Suvel saavad autorid seda lõpuks tutvustada üle Eesti, külastades kultuuri- ja rahvamaju, nagu Urmas Alender seda omal ajal tuuritades tegi.

Raamatus on ligi viiskümmend meenutust kaasaegsetelt ja hilisematelt austajatelt, rohkesti seni ilmumata fotomaterjali nii arhiividest kui erakogudest, Urmas Alenderi laulutekste, luuletusi, joonistusi, isiklike kalendermärkmike väljavõtteid ja Alenderi laulude, luuletuste ja ilmunud loomingu loetelu. LEPM

Helme kandi päeval näeb ka saluuti

Reedel saab Helme laululaval teoks Helme kandi päev. Avatud on lasteala tasuta batuutidega, toimuvad rahvalikud mängud ja võistlused, esinevad Tõrva valla kollektiivid ning rahva kutsuvad tantsima Parvepoisid ning Synne Valtri Bänd. Samuti on kohal poni, kes lastele sõitu ja rõõmu pakub.

Südaööl lastakse taevasse ka ilutulestik. LEPM

Autoorienteerumise karikas jäi Tõrva valda

Tõrva vallas sai taas kord teoks öine autoorienteerumine. Põneva formaadiga võistlust tutvustas ja korraldas aastaid tagasi Tõrvas Avo Põldsalu. Juba kuuendat aastat korraldab MTÜ Tõrva Spordiselts varalahkunud ühingu liikme ja sõbra auks mälestusvõistlust.

Võistluskeskus paiknes Tõrva kultuurimajas ja distants kulges Tõrva valla teedel, sel korral valla lõuna-edela suunal. Võistlussõidule registreerus 17 meeskonda 60 osavõtjaga. Korraldajate rõõmuks oli kogenud autoorienteerujate tiimide kõrval esmakordselt võistlust proovima tulnuid, kes selle ka kenasti läbisid.

Esimest korda võistluse ajaloos jäi selle rändkarikas koduvalda. Kui eelmistel aastatel on kogenud autoorienteerujad Avo Põldsalu mälestusvõistluse rändkarika viinud kaugemale, siis sel korral jääb karikas aastaks võistkonna Satana Koirat hoida. Tiim koosseisus Argo Neumann, Silver Tomp ning Reili Lille läbis 77 kontrollpunkti ning kogus 299 punkti.

Karika andis võistkonnale üle Risto Põldsalu, kes ka ise oli meeskonnaga võistlustules ning saavutas igati tubli neljanda koha.

Võitjatiimile järgnes 268 punkti kogunud võistkond Libekala. Kolmas koht kuulus aga meeskonnale Esivedu, kes vaid ühe punktiga jäi maha teise koha tiimist. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles