Valgalane võitis Venemaal kirjandusauhinna

Angelina Lon
Copy
Valgalasest kirjaniku Roman Tannenbergi looming on jõudnud ka kohaliku kirjarahva tööde kogumikku «Valgamaa lood».
Valgalasest kirjaniku Roman Tannenbergi looming on jõudnud ka kohaliku kirjarahva tööde kogumikku «Valgamaa lood». Foto: Angelina Lon

Valgalane Roman Tannenberg sai hiljuti ülevenemaalisel kirjanike konkursil teise koha. Puškini-nimelise kirjandusauhinnaga pärjatud raamat «Merel ja maal» on autori sõnul inspireeritud tema enda elust.

Tegemist on juturaamatuga, mis algselt ilmus Ukrainas. Venemaa kirjastus andis aastal 2020 aga välja teose täiendatud versiooni, kuhu autor lisas ka luuletused.

Tannenberg rääkis, et kirjutamiskirg lõi välja siis, kui ta oma lastele muinasjutte jutustas. Toona oli see puhas lõbu. Järk-järgult said tema loomingust teada ka sõbrad. «Siis öeldi, et mida sa neid lugusid sahtlis hoiad: mine ja jaga inimestega,» naeris Tannenberg ja lisas, et kirjutamissoov jäigi teda saatma. «Tahtsin, et nendest juttudest midagi ka hinge jääks, et inimesed õpiksid sellest. Et pärast mind jääks minust ka midagi järele,» rõhutas Tannenberg ja tunnistas, et äsjane kõrge tunnustus tuli suure üllatusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles