Tõrva Tule-Päevad kulmineeruvad suure valgusfestivaliga

LEPM
Copy
Tõrva Tule-Päevad 2020.
Tõrva Tule-Päevad 2020. Foto: Paul Poderat / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel toimuvate Tõrva Tule-Päevade kulminatsiooniks on Eesti selle suve suurim valgusfestival Tõrva Tulede Öö.

Selle suve suurim valgusfestival toimub laupäeva hilisõhtul vastu pühapäeva Tõrvas «Tulede ööl», kui järvel süüdatakse tuhatkond küünalt ning hilisõhtune rännak viib rahva läbi valgus- ja heliinstallatsioonide mööda maalilist Veskijärve.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann rääkis, et Tõrvat kui tuntud pigilinna on alati saatnud tuli ja tõrv. Täna kannab seda ideed hästi edasi kaasaegne valgusfestival.

«Tulede öö» rada saab alguse Tõrva keskväljakul, tõrvaahju juurest ning lookleb maaliliste loodusvaadete saatel mööda tuledes Veskijärvest. Seejärel jõuab lummava valgus- ja laseršõuga ääristatud valgusrada Tantsumäele. Kokku on rajal ligi 20 erinevat valgusinstallatsiooni ning süüdatakse suur lõke Veskijärve saarel.

«Tõrva Veskijärv lööb hilisõhtul võimsalt lõõmama, kui järvel süüdatakse ligi tuhatkond küünalt,» tutvustas üritust vallavanem Maido Ruusmann. «Rajal kõlab nii kandlehelisid, akordionimängu kui ka maagilisi loodushääli, mis muudavad rännaku salapäraseks ja unustamatuks elamuseks.»

Tulede Öö toimub Tõrva kesklinnas 24. juulil kell 22.00 – 01.00-ni öösel. Esmakordselt toimus “Tulede Öö” eelmisel aastal ning kujunes ülipopulaarseks. “Sel aastal laiendame valgusrada veelgi ning loome unikaalse õhustiku valguse, müstika ja heli koosmõjus,“ kinnitas Ruusmann.

Tõrva «Tulede öö» on kulminatsiooniks mitme-päevasele festivalile Tõrva Tule-Päevad, mis hõlmab nii kultuuri-, spordi- ja vabaajaüritusi. Tule-Päevad kestavad 22.-25. juulini Tõrvas ja selle lähiümbruses. Neljapäeval, 22. juulil toimuvad Tule-Päevade raames nii akustiline kontsert Hele Kõrve ja Kristjan Kasearuga kui ka populaarne RattaÖÖ, mis sedapuhku järjekorras seitsmes. Neljapäeva õhtut jääb lõpetama öökino.

Reedel, 23. juuli hommikul saab alguse Tõrva Tule-Päevade laat, mida saab külastada ka laupäeval. Reedel on lisaks toimumas noortele hoovifestival Tõrva Avatud Noortekeskuse hoovis, traditsiooniline Helme kandi päev nii kohalike esinejatega kui Parvepoiste ja Synne Valtri bändiga. Uksed avab ka Tõrva kultuuripubi Juudas.

Laupäev on Tule-Päevade kulminatsioon, kui terve päeva vältel on toimumas üritusi kogu perele – vaba lava, näitused, koduköökide kokkutulek, tuletõrjujate kutsevõistlus Tõrva Challenge, ohutuspäev, jooksurattavõistlus, veinikoolitus ning raamatu «Alender esitlus». Kell 19.00 annavad keskväljakul tasuta kontserdi Must Hunt ja 2 Quick Start ning kell 22.00 saab alguse maagiline Tulede Öö. Õhtut jääb lõpetama MÖK ehk Munitsipaalööklubi, kus plaate keerutavad Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, vallavolikogu esimees Enn Mihailov, külalis-DJ Yoko Alender ning Marek Talivere.

Pühapäev on traditsiooniliselt olnud spordiürituste tarbeks – nii ka seekord. Toimumas on nii SUP jooga, SUP polo, heategevusjooks, rannavolle võistlus ning discgolfi paarismäng.

Kõikidel päeval on võimalik Tõrva kõrtsihoones uudistada kunstinäitust.

Täpsem info kõikide ürituste kohta on leitav Tõrva valla kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles