Külaelanikud nõuavad kõrgepingeliini viimist kodudest eemale

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Külaelanik Heino Kurg näitab, kus on kõrgepingeliinid ja kus elumaja. «Olen rahul isegi siis, kui uued elektriliinid pannakse kas või 20–30 meetrit praegusest eemale. Asi seegi,» ütleb ta.
Külaelanik Heino Kurg näitab, kus on kõrgepingeliinid ja kus elumaja. «Olen rahul isegi siis, kui uued elektriliinid pannakse kas või 20–30 meetrit praegusest eemale. Asi seegi,» ütleb ta. Foto: Paul Poderat

Riigiettevõte Elering on asunud rohkem kui pool sajandit vana Tartu ja Valga vahelist elektriliini uue vastu vahetama. Külaelanikud, kelle kodude külje alt kõrgepingeliinid läbi lähevad, nõuavad õhuliinide kaugemale nihutamist – et tervis enam ei kannataks. Läbirääkimised paraku vilja kandnud ei ole.

Valga vallas Priipalu külas asuva Kure-Ratniku talu omanik Aare Kurg lähetas hiljuti külaelanike nimel Eleringile avaliku kirja. Elanikud ütlevad, et riigiettevõte hävitab nende küla ning põlistab omaaegse Nõukogude Liidu korra.

«Austatud Taavi Veskimägi, lugupeetud AS Elering! Valga vallas Priipalu külas on teie juhtiv AS Elering asunud 60 aastat kasutuses olnud õhuliinide rekonstrueerimise sildi all neid välja vahetama,» on kirjas 16 külaelaniku ühises pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles