Spordiveteran hoiab pöialt kodukandi olümpialastele

Sten Mahov
Copy
79-aastane Ilmar Tagel on väärikast east hoolimata aktiivne spordimees, kes teeb kaasa triatlonides ja pikamaajooksudes.
79-aastane Ilmar Tagel on väärikast east hoolimata aktiivne spordimees, kes teeb kaasa triatlonides ja pikamaajooksudes. Foto: Arvo Meeks

Vahetult enne jalgrattaga Põlvast Võrru Tamula järve äärde avaveeujumise treeningule sõitmist leidis Põlva valla tuntud spordimees Ilmar Tagel aega Lõuna-Eesti Postimehega sorts olümpiajuttu ajada. Triatloni ning pikamaajooksuga tegelev põlvakas hoiab enim pöialt oma kodukandi võistlejatele ning loodab neilt tänavu ka medaleid.

Mis aastast alates olete olümpiamänge jälginud?

Kui ütleksin, siis valetaksin, sest konkreetset aega ega kohta ei mäleta. Tean, et juba keskkoolipoisina jälgisin ning keskkoolis käisin 1960. aastani (1960. aastal leidsid olümpiamängud aset Roomas – S. M.). Tollal ilmus Spordileht ning selle kaudu hoidsin end kursis. Olen mänge jälginud igal toimumiskorral, nii suviseid kui talviseid, aga mitte siiski kõiki alasid, vaid ikka neid, mis mulle endale kõige enam korda lähevad: kergejõustik, viimasel ajal triatlon, vanasti ka suusatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles