Galerii ⟩ Hummulis avati Endla Miskele ja Elmar Oravale pühendatud pink

LEPM
Copy

Täna, 23. juulil oli Hummuli rahvamajja ette kogunenud rahvahulk, kes kõik tulid vaatama Hummuli raudvaradele – Elmar Oravale ja Endla Miskele - pühendatud pingi avamist.

Pingi avamine oli ajastatud Hummuli raamatukogu kauaaegse juhataja Elmar Orava 80. juubelisünnipäevaks.

Pingile on Elmar Orava iseloomustamiseks kirjutatud «legendaarne raamatukoguhoidja ja kirjamees» ning Endla Miske iseloomustamiseks «pedagoog, kodu-uurija ja kogukonna hing».

Tõrva vallavolikogu esimees Enn Mihailov ja vallavanem Maido Ruusmann andsid Elmar Oravale üle tänukirja pikaaegse südamega tehtud töö eest. «Elmar ja Endla on nii Hummuli elanikele kui kogu Tõrva vallale ülimalt olulised, sest hoiavad elus ka meie minevikku. On teadatuntud ütlus, et minevikku mäletamata elame tulevikuta,» sõnas vallavanem Maido Ruusmann.

«Elmar Orav on Hummuli raamatukogu südame ja pühendumusega juhtinud juba 53 aastat! Oleme väga tänulikud tohutu panuse eest,» sõnas Mihailov.

Pingi valmistamise idee tuli kohapealselt kogukonnalt sooviga väärikalt tunnustada Hummuli auelanikke. Pingi valmistas Aleksander Zemskov ning pink rahastati MTÜ Hummuli Arenduse ja Tõrva vallavalituse koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles