Enamik avatud talude päeval osalevatest taludest avab uksed laupäeval

LEPM
Copy
Avatud talude päev Kalde talus
Avatud talude päev Kalde talus Foto: Madis Perli

Avatud talude päeva raames saab sel nädalavahetusel tutvuda ligi kolmesaja talu ja maaettevõttega, millest enamik avab uksed juba laupäeval, edastas maaeluministeerium.

Külastajaid ootavad nii suuremad farmid kui ka väiksemad talud, põnevad loomad ja taimed, huvitav põllumajandustehnika, päris talutoit, ekskursioonid, töötoad ja veel palju huvitavat. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma eripärasid. Avatud talude päev annab võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu.

Maaeluministeerium kutsub talude külastajaid üles arvestama nii enda kui ka kaasinimeste tervise ja ohutusega, hoidma mõistlikku vahemaad, jälgima taludes külastajatele antavaid juhiseid ning haigustunnustega püsima kodus – see on parim viis omalt poolt kaasa aidata ürituse õnnestumisele.

Avatud talude päev avatakse laupäeval Valgamaal Kalde talus, kus saab tutvuda kitsekasvatuse eripäradega, nautida kohalikku toitu ja tegevust ning muusikalist meelelahutust.

Üritust korraldavad maaeluministeerium, põllumajandusuuringute keskus, põllumajandus-kaubanduskoda ning talupidajate keskliit. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse maaelu arengukavast ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles