Tomi Saluveer: suvitajad võtavad viimast

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tomi Saluveer 
Tomi Saluveer Foto: Arvo Meeks

Kuigi suvesündmusi jagub praegu igasse piirkonda ning kultuuri- ja spordiüritusi on eri vanusele ja maitsele, ei saa korraldajad külastajate vähesuse üle kurta. Tundub, et inimesed võtavad koroonapausi ajal suvest viimast. Ka ilm on väliürituste nautijaid soosinud.

Raske on siiski valikuid teha, kui ühel nädalavahetusel leiavad aset nii Tõrva Tule-Päevad, Otepää triatlon, Rõuge rattamaraton, Võru lastefestivali sündmused, Pühajärve puhkpillipäevad, Kanepi festival, Setomaa külade mängud, Viitina kalapüügivõistlus kui ka mitmesugused suveetendused, kontserdid, perepäevad ja spordisündmused. Rääkimata sellistest suursündmustest nagu Viljandi Folk ja Saaremaa ooperipäevad.

Huvi Lõuna-Eesti vastu suureneb ning ja turismiks on üha enam võimalusi.

Nii oli mõnevõrra üllatav, et kogu selle suvise nädalavahetuse meelelahutuse virvarri kõrval jagus inimesi ka avatud talude päevadele. Huvilised olid seejuures tee leidnud ka kaugesse Peipsi-äärsesse tallu, kus peremees ja perenaine nelja aastaga tšillipiparde kasvatamise ja tšillitoodete valmistamise endale põhitööks võtnud. Samuti käis tihe sagimine Võru vallas Madala külas asuvas Jaaniraotu talus, kus pererahvas tegeleb tiigikalade kasvatamise ja vutifarmiga. Külastajate huvi talupidajate tegemiste vastus oli siiras ning neile esitatud küsimused asjatundlikud.

Huvi Lõuna-Eesti vastu suureneb ja turismiks on üha enam võimalusi. Nimelt on Lõuna-Eesti jätnud vähemalt ühes asjas Põhja-Eesti selja taha ning tõusnud Eestis nüüdseks majutuskohtade arvu poolest teisele kohale. Sisuliselt asub iga kolmas Eesti majutuskoht Lõuna-Eestis. Lääne-Eestile jäädakse siiski napilt veel alla, protsendid on vastavalt 34 ja 30. Lõuna-Eesti majutusasutustes oli seejuures eelmisel aastal enam kui 12 800 voodikohta.

Koroonaaja saabumise järel õitseb juba teist aastat siseturism. Nii mõnigi Lõuna-Eesti majutusasutus teatas juba eelmise aasta uutest külastajate arvu rekorditest. Sama ennustatakse sellelgi aastal. Kehvemas seisus on olnud suured pealinna hotellid, kus peamised kliendid ikka välisturistid.

Loodetavasti ei murra kolmas koroonalaine siiski nii hullusti kui varasemad. Paraku on nakatumisnäitajad hakanud taas tõusma ning riigil plaanis augusti alguses vaktsineerimata inimeste tegevust piirata. Olen vaktsineeritud, samuti minu perekond ja lähikondsed. Nii saame minna kolmandale lainele vastu suurema turvatundega. Soovitan seda kaitstuse tunnet teistelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles