Lusbo sai EM-etapil Tšehhis 12. koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andero Lusbo on sarja üldarvestuses seitsmes.
Andero Lusbo on sarja üldarvestuses seitsmes. Foto: Elmo Riig / Sakala

EMX Open klassi euroopa meistrivõistluste kolmas etapp sai teoks 24. juulil Tšehhis Loketi krossirajal. Põlvamaa mees Andero Lusbo teenis etapi kokkuvõttes 12. koha, sarja üldarvestuses on ta seitsmes.

Ajasõidus paremuselt kuueteistkümnendat ringiaega näidanud Lusbo otsustas esimeses sõidus stardikoha valida üsnagi serva, samas kui kõik teised kiiremad sõitjad valisid koha stardipuu keskele. Sel hooajal startidega tihti hädas olnud Lusbo risk tasus ennast ära ja ta suutis enda kohta üsna hea stardi teha ja avaringil oli ta esimese 15 piiri peal. Kohe tema ees võttis koha sisse sarja liider ja kvalifikatsioonis kiireim olnud prantslane Nicolas Dercourt. Enamiku sõidust sõitiski Lusbo prantslase selja taga ja koos parandati positsioone. Sõidu lõpus suutis Dercourt siiski rohkem möödasõite teha ja tõusis üheksandaks. Lusbo lõpetas sõidu kõva pinnasega Loketi rajal kolmeteistkümnendana.

Teises sõidus läks Lusbo stardis samale riskile ja valis stardikoha taas täiesti serva. Sel korral tal start nii hästi ei õnnestunud ja lisaks jäi ta veel avakurvis ka kukkumisse kinni korraks. Lusbo õnneks oli ka järgnevates kurvides kukkumisi ja tal õnnestus sealt ilusti läbi tulla ning 17. kohale tõusta. Esimeste ringidega tegi ta mitu kiiret möödasõitu ja varsti oli juba 11. kohal. Kahjuks selleks hetkeks oli esikümme juba püüdmatult eest ära sõitnud ja Lusbo lõpetaski sõidu üheteistkümnendana

Etapi kokkuvõttes tuli Andero Lusbo 18 punktiga 12. kohale. Kolme etapi järel on ta 55 punktiga seitsmendal kohal.

Järgmine etapp sõidetakse juba Lätis Kegumsis 7. augustil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles