Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lõuna päästekeskuse Põlvamaa päästepiirkonna juhataja Peeter Tigas
Lõuna päästekeskuse Põlvamaa päästepiirkonna juhataja Peeter Tigas Foto: Mati Määrits

Lasteaed saab uue juhi

Põlva vallavalitsus otsustas kinnitada vallas asuva Tilsi lasteaia Muumioru direktoriks Eve Schmeimani.

Uus juht asub lasteaias tööle alates 2. augustist. LEPM

Põlva valla haridusobjektid saavad toetust

Põlva vallavalitsuse projektid «Põlva lasteaed Lepatriinu energiatõhusaks» ja «Mitmeotstarbelise õppehoone rajamine» said rahastusotsuse. Riik toetab ettevõtmisi eesmärgiga luua lasteaias ja koolis nüüdisaegsed ja sobivad õpi- ning töötingimused, andis vallavalitsus teada.

Lasteaias soojustatakse hoone sokliosa ja välisseinad, vahetatakse aknad ja valgustus ning paigaldatakse päikesepaneelid. Suure energiatarbega maja remonditakse C-energiaklassi hooneks, mille tulemusel väheneb CO2 heitkogus aastas kuni 68,4 tonni. Remondi kogumaksumus on 886 750 eurot, sellest toetus 576 385 eurot.

Põlva linna Lina 21 kinnistule nüüdisaegse ja hubase mitmeotstarbelise hoone rajamise tulemusel valmib 96-kohaline energiatõhus liginullenergia õppehoone. Lisaks õppetööle saab seda kasutada nii võistluste kui ka suviste spordilaagrite ajal. Tööde kogumaksumus on 1 308 916 eurot, millest toetus on 612 115,40 eurot.

Tööde tähtaeg on 31. detsember 2022. LEPM

Põlvamaal nõudis vesi kolme aastaga üheksa elu

Aastatel 2018–2020 registreeriti Põlvamaal 19 veeõnnetust, mis nõudsid kokku üheksa inimese elu. «Traagiliste tagajärgede ärahoidmiseks tuleb veesõidukiga veekogule minnes kasutada nõuetekohast turvavarustust ja selga kinnitatud päästevesti. Ujumiseks tuleb valida sobiv ja tuttav lauge kaldaga rand, kuhu minna kainena ning koos kaaslastega, kes vajadusel abi annavad või seda kutsuvad. Samuti võiks rannakülastajatel olla selgroogu, et purjutajaid korrale kutsuda,» rõhutab Räpina valla kodulehel Põlvamaa päästepiirkonna juhataja Peeter Tigas.

Suur murekoht on tema sõnul kodulähedased veekogud. Kahjuks ei pöörata sageli tähelepanu tiigi või kraavi purrete seisukorrale ning unustatakse ettevaatus järskude ja libedate kallastega veekogude ääres. Eakatele või liikumisraskustega inimestele on need ohtlikud, sest libastumisel ja vette kukkumisel ei saada enam välja ja tagajärjeks on uppumine või külmumine. «Seega palve lähedastele: vaadake eakate kodulähedaste tiikide või kraavide purded ning juurdepääsud üle, et nende juures liikumine oleks turvaline,» rõhutas Tigas.

Päästeamet on koostöös omavalitsuste ja kodanikuühendustega Põlvamaa 22 suurema külastatavusega ujumiskohta paigaldanud päästevahenditega veeohutusstendid. Puuduste märkamisel tuleks info edastada omavalitsusele või riigiinfo telefoni 1247 kaudu päästeametile. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles