Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Meeste esikolmik: Alor Kasepõld (vasakult), Mart Liblik ja Kristjan Mikk
Meeste esikolmik: Alor Kasepõld (vasakult), Mart Liblik ja Kristjan Mikk Foto: Lõuna päästekeskus

Päästjad jätsid võidu koju

Päästjate kutsevõistluse Tõrva Challenge võitis tänavu meeskondlikus arvestuses Tõrva päästekomando, teiseks tuli Lasnamäe ja kolmandaks Mustvee komando. Tõrva võistkond koosseisus Timo Laks, Mart Liblik ja Mikk Palover lõpetas ajaga 1:18,9. Meeste individuaaljooksud võitis Mart Liblik Tõrva komandost, teine oli Kristjan Mikk Lõuna päästekeskuse valmisolekubüroost ja kolmas Viljandimaa päästepiirkonna juhataja Alor Kasepõld.

Naiskondadest võitis NKK Tõrva jaoskond koosseisus Laura Sillamägi, Merikan Jaska, Kadi Kertu Elias, Helen Elias ja Kati Jürise. Teiseks tuli Timo Firechicks: Kristi Laks, Birgit Punt, Jaana Raudsepp, Dea Margus ja Ragne Margus. Kolmanda koha said Tulehargid koosseisus Aksana Bedaš, Mari Plaado, Renne Merilo, Maarja Ainsoo ja Maarja-Liis Laprik. Naiste individuaaljooksu võitis päästeameti ohutusjärelevalveosakonna juhataja Tagne Tähe. LEPM

Keskkonnaameti Valga kontor kolib

Keskkonnaameti Valga kontor kolib 28. juulil Valga riigimaja remondi ajaks asenduspinnale aadressil Transpordi 1.

Amet tegutses Valgas seni endises maavalitsuse hoones aadressil Kesk 12, mis Riigi Kinnisvara ASi plaanide kohaselt rekonstrueeritakse esinduslikuks riigimajaks 2022. aasta lõpuks. Hoone on neljakorruseline ning 3330 ruutmeetrit suur. Riigimajja kolivad koos keskkonnaametiga veel 17 riigiasutust ja sinna on kavandatud töökohad umbes 130 inimesele.

Keskkonnaametil töötab Valga kontoris järelevalve büroo viis teenistujat, veeosakonna vanemspetsialist ning vastuvõttudeks kasutavad seda ka kolm metsaosakonna spetsialisti.

Siiski tasub klientidel keskkonnaameti kontori külastamise asemel pigem kontakti otsida e-kanalite kaudu. Kuna koroonaviiruse leviku tõttu teevad paljud inimesed kaugtööd kodudes, on ametnikuga kontoris kohtumiseks vaja aeg eelnevalt kokku leppida. LEPM

Laager innustab noori

10.–12. augustil leiab aset Tõrva valla koolide 6.–9. klassidele suunatud motivatsioonilaager. Kolme päeva vältel saavad osalejad külastada Eesti Maaülikooli järvemuuseumi, Tõrva astronoomiaklubi juhendamisel vaadelda tähistaevast, tegeleda fotograafia ning muusikaga. Noor edukas sportlane Romet Kivi annab ülevaate sportlase argipäevast ning kosmeetik Helen Valgepea jagab soovitusi, kuidas nahka hooldada.

Laager on osalejatele tasuta ning registreerimine kestab kohtade täitumiseni. Registreerimiseks tuleb ühendust võtta Giia Timpsoniga. Samadelt kontaktidelt on võimalik saada laagri kohta ka lisainfot.

Laagri korraldab ministeeriumi toel Tõrva noortekeskus. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles