Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästelaager Valgemetsa külas Põlvamaal
Päästelaager Valgemetsa külas Põlvamaal Foto: Päästeamet

Algas päästenoorte suve suursündmus

Esmaspäeval algas Põlvamaal Valgemetsas 20. korda toimuv päästeala noortelaager, kuhu tulevad kokku vabatahtlike päästekomandode juures päästeringides õppinud 7–15-aastased noored.

Nädala jooksul täiendavad 200 noort oma ohutusalaseid teadmisi, mille tulemusel oskavad ellu astudes paremini ära tunda ja ennetada riske ning ohuolukordades sihipäraselt tegutseda. Mitu varasemat laagrilist on õpitud oskustega juba ohuolukordades inimelusid päästnud.

Laagrisse pääses vaid vaktsineerimispassi, läbipõdemise tunnistuse või kohapeal antava negatiivse koroonatestiga. Testid tehti kohapeal enne laagrisse sisenemist laagrikorraldaja kulul.

Laagri viis päeva on jagatud teemade kaupa: laste lemmiktegevus – veepark, tulepäev, rogain, veepäev ning viimasena demopäev, kus oma töös vajaminevaid oskusi demonstreerivad päästetöötajad. Laagrit korraldavad enam kui 50 vabatahtlikku päästeala spetsialisti ja koostööpartnerit üle Eesti. LEPM

Meeskoor Forestalia laulab Räpinas

Järgmisel aastal 50. lauluaastat tähistav Eesti metsatöötajate meeskoor Forestalia korraldab igasuvise laululaagri sel nädalal Räpinas.

«Tõenäoliselt ei kostu laulumeeste hääled Sillapää lossi proovidest iga räpinlase koduaeda. Kutsume kõiki Räpina kandi inimesi, kel meeskoorilaul meelepärane, kuulama meie kaheosalist kontserti reedel, 30. juulil. Kell 18 alustame Räpina Miikaeli kirikus kontserdi esimese osaga. Seejärel liigume üheskoos aianduskooli saali, kus kella 19 paiku jätkame kontserdi teise osaga,» andis teada koori juhatuse liige Ain Kruusmaa.

Kontserdile pääs on prii, aga tänulikud kuulajad saavad teha annetuse Miikaeli kirikule. LEPM

Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Mihkel Maripuu

Rääbisepüük piirijärvedel lõppes

Esmaspäevast peatati rääbisepüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel, kuna selleks aastaks eraldatud rääbisekvoot on 90 protsendi ulatuses välja püütud.

«Kalurid on teinud tublit tööd ja 88,50 tonnist, mis oli selleks aastaks lubatud rääbise püügimäär, on veest välja toodud ligi 84 tonni. Sel põhjusel allkirjastasin käskkirja, mille alusel tuleb rääbisepüük lõpetada. Kuna peamise püügivahendina kasutatakse kastmõrda, on esmaspäevast peatatud ka kastmõrra kasutamine Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel,» selgitas maaeluminister Urmas Kruuse. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles