Rongijuht aitas leida eksinud proua

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Elroni reisirong. Foto on illustratiivne.
Elroni reisirong. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Põlvas Jaama tänaval oma sugulase juures viibinud 73-aastane naine lahkus sealt reedel teadmata suunas. Kuna laupäeva hommikul ta lähedaste juurde jõudnud polnud, helistas murelik pereliige laupäeva hommikul häirekeskusesse. Olukorra muutis tõsisemaks teadmine, et naisel esineb mäluprobleeme ja ta ei tunne ka kohalikke olusid. Naise isikukirjeldus edastati kõikidele piirkonna patrullidele. Politseinikud asusid koguma infot naise lähedastelt ning kontrollima paiku, kus proua olla võiks. Paraku ei viinud ükski niidiots neid esialgu lähemale naise leidmisele. Otsingutega liitusid ka vabatahtlikud, kuid naist vaatamata kõigi pingutustele leida ei õnnestunud.

Laupäeva õhtul helistas aga politseisse Elroni vedurijuht Rait, kes oli näinud abipalvet ning märkis, et nägi tööpostil olles sarnast inimest raudtee ääres kõndimas. Veidi hiljem helistas ta juba uuesti, et täpsustada kohta ja suunda.

Just selle info pinnalt õnnestus patrullil piirkonda läbi kammides otsitav naine südaöö paiku ka lõpuks leida. Proua oli meeltesegaduses, kuid mis peamine - elu ja tervise juures. Ta viidi haiglasse kontrolli.

Tõenäoliselt päästis just vedurijuhi tegutsemine abivajava proua elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles