Seto Kuningriiki pääseb tänavu läbi koroonakontrolli

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seto kuningriik
Seto kuningriik Foto: Arved Breidaks

7. augustil Lobotka külas toimuvale XXVIII Seto kuningriigi päevale pääsevad üksnes need, kellel on ette näidata vaktsineerimistõend, negatiivne testitulemus või kellel on viirus läbi põetud, teatasid korraldajad.

«Seto kuningriigi korraldajad järgivad valitsuse poolt kehtestatud nõudeid ja juhiseid ning kõik üritusel osalejad, korraldusmeeskonna liikmed, kauplejad, esinejad, külalised, seto rahvariietes inimesed ja kõik teised ürituse alal viibijad, saavad korraldaja poolt COVID-19 osas kontrollitud,» kinnitas peakorraldaja Karin Viljus.

Kuningriigi alale sisenemisel tuleb tõendada COVID-19 haiguse läbipõdemist või COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimist või negatiivset testitulemust. Aktsepteeritud on nii digitaalsel kui ka paberkujul tõend.

Patsiendiportaalis on võimalus luua EL digitaalne COVID immuniseerimine tõend, EL digitaalne COVID (negatiivse) testi tõend või EL digitaalne COVID läbipõdemise tõend. Immuniseerimise tõend kehtib vaid juhul, kui tõendil on märge «immuniseerimine lõpetatud». Vastasel juhul tõend ei kehti.

Inimesed, kellel eelnimetatud tõenditest ühtegi ette näidata pole, on võimalus ennast kohapeal testida. Testimist korraldab tervishoiuteenuse osutaja OÜ Ennetaja. Võimalik teha ainult testi, mis võetakse ninast. Testi tulemus selgub kümne minuti jooksul. Test maksab 10 eurot.

Korraldaja tagab osalejatele võimalused käte desinfitseerimiseks, tualettide juures on lisaks olemas ka kätepesujaamad. Üritusel on soovituslik kanda maski. Haigustunnustega inimesi üritusele ei lubata.

Seto kuningriigi korraldaja panevad külastajatele südamele, et inimesed ei jätaks üritusele tulemist viimasele hetkele. Tõendite kontrollimine ja testimine võtavad kindlasti aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles