Võimla ehitus Valgas surub spaa tagaplaanile

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kava järgi kerkib uus spordihoone Kuperjanovi ja Enno tänava nurgale, praeguse staadionihoone Enno tänava poolsele küljele.
Kava järgi kerkib uus spordihoone Kuperjanovi ja Enno tänava nurgale, praeguse staadionihoone Enno tänava poolsele küljele. Foto: Tiit Loim

Kui eelmine Valga vallavalitsus plaanis suure arendusena Valka spaad, siis praeguse võimu kava järgi jääb see plaan esialgu ootele ning järgmise aasta sügiseks peaks valmima oodatud võimla Priimetsa koolile.

Kuperjanovi ja Enno tänava nurgale spordihoone loomise plaan ulatub 2016. aastasse. 2017. aasta sügisel allkirjastas toonane Valga linnapea Kalev Härk Vabaduse tänav 13 koolihoone ja E. Enno tänava 15 spordihoone projekteerimislepingu. Uuendatud koolimaja avati eelmise aasta novembris, ent spordihoone on seni ehitamata. Eelmine vallavalitsus võttis suuna Valga põhikooli juurde spaa loomisele. Kaht kallist ehitust aga valla eelarve ei kannata. Praegune vallavõim on otsustanud esmajärjekorras ehitada spordihoone.

Valga vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul pole kohti, kus Priimetsa kooli lapsed korralikult kehalise kasvatuse tunde teha saaks. Ka Lõuna-Eesti Postimees on varem kirjutanud, et võimla kadumine koos Priimetsa kooli vana hoone lammutamisega tõi linna spordihalli suure koormuse. «Probleem on olnud väga terav, ajad on täis igal pool. Koolid vajavad kõik samal ajal sportimisaegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles