Täht sai tervisehädadest võitu

Copy
Robert Täht
Robert Täht Foto: Margus Ansu

Koondisesuve esimeses pooles sundis vigastus Võrust pärit võrkpalluri Robert Tähe pealtvaataja rolli. Nii kõhu- kui ka põlvehädaga kimpus olnud pommitaja on praeguseks enda sõnul traumadest taastunud.

«Hüppeid olen juba kaks nädalat teinud, seega sellega on asi klaar. Küsimus on võrkpallispetsiifilistes liikumistes: endalgi on huvitav näha, kuidas põlv siis käitub. Täna teeme jõusaali ja homme saab siis pildi ette, kuidas on reaalselt mängida,» sõnas võrukas esmaspäeval.

Eelmise aasta novembris jättis kõhulihase rebend nurgaründaja platsi kõrvale praktiliselt kolmeks kuuks. Seejärel sai ta Poola liigas uuesti platsile, kuid märtsis lõi sama häda uuesti välja.

Aprilli lõpus, kui Eesti koondis esimest korda kogunes, oli Täht küll trennis, kuid tegutses erikava alusel. Siis aga ilmutas ennast ka põlvehäda, mis sundis teda minema operatsioonile.

«Puhastati kõhre, aga kuna põlve avamisel oli probleem – olin operatsiooni ajal üleval –, siis sees olles ütles arst, et olukord on natuke kehvem, kui pilt näitas. Seega tehti kõhresse auke juurde, nii 20–25 tükki. See pikendas natukene küll tagasituleku perioodi, kuid üldiselt sain asjad üllatavalt kiiresti jonksu ja kuus nädalat hiljem juba hüppasin,» selgitas nurgamees.

Mis puudutab aga kõhuhäda, siis see on Tähe sõnul asi, mis võib tulla äkki. «Seega tasub kindlasti alguses olla ettevaatlik ja alguses veidi hoida, aga loodetavasti on see unustatud.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles