Vaktsineerimine on Lõuna-Eestis läinud tagasihoidlikult

BNS
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Sander Ilvest

Lõuna-Eesti kolmes maakonnas on vaktsineerimine läinud muu Eestiga võrreldes tagasihoidlikult, kuigi reedese seisuga on nii Võru, Valga kui Põlva maakonna täiskasvanud elanikest pooled vaktsineeritud.

Põlvamaal on 30. juuli seisuga vaktsineeritud 58, Valgamaal 53 ja Võrumaal 52 protsenti täiskasvanutest.

Samas Hiiumaal vaktsineeritud 73, Tartumaal 67, Viljandimaal 62, Läänemaal, Jõgevamaal ja Saaremaal 61 ning Raplamaa ja Järvamaa 60 protsenti täiskasvanutest, teatas sotsiaalministeerium. Lääne-Virumaal on vähemalt ühe kaitsesüsti saanud 59, Ida-Virumaal 40 ja Harjumaal 55 protsenti täiskasvanutest.

Eestis keskmiselt on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 57,02 protsenti täiskasvanutest. Kokku on ühe kaitsesüsti saanud 633 849 inimest, vaktsiinikuur on lõpetatud 558 566 inimesel.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on praeguse tempo jätkudes reaalne jõuda Eestis 70-protsendise täiskasvanute hõlmatuseni sügise alguseks ehk 22. septembriks.

«Viimase kümne päeva jooksul on tehtud üle 31 000 esmase kaitsesüsti ja kokku ligi 60 000 vaktsineerimist. Tempot tuleb veelgi tõsta ja siin pingutavad koos ministeerium, töörühm, tervishoiuasutused, perearstid ja -õed, kohalikud omavalitsused ning erasektor. Järgmisel ja ülejärgmisel nädalal toimuvad täiendavad koolitused neile tervishoiutöötajatele, kellel veel ei ole õigust immuniseerida, sellega suurendame kaitsesüstide tegijate arvu kiiresti sadade võrra ning oleme ühtlasi paremini valmis revaktsineerimise perioodiks,» ütles Kiik.

Vaktsineerimise kättesaadavuse parandamiseks avavad kõik maakonnahaiglad järgmisel nädalal vaktsineerimiskabinetid, kuhu saab ilma eelregistreerimiseta kaitsesüstimiseks pöörduda. Samuti laieneb pidevalt mobiilsete üksuste tegevus üle Eesti – kaitsesüsti saab kokku viies vaktsineerimisbussis, samuti teevad tervishoiuasutused väljasõite ning vaktsineerivad soovijaid näiteks rahvamajades ja kaubanduskeskustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles