OTSUSTATUD ⟩ Sisserändajate vastuvõtupunkt tuleb kriisi korral Võrumaale (13)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Koidula raudteejaamas viis PPA 2019. aasta sügisel läbi ka õppuse tulemaks toime võimaliku rändekriisiga. Pildil käib sõrmejälje võtmine.
Koidula raudteejaamas viis PPA 2019. aasta sügisel läbi ka õppuse tulemaks toime võimaliku rändekriisiga. Pildil käib sõrmejälje võtmine. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Leedus toimuva tõttu võimalikuks rändekriisiks valmistuv politsei- ja piirivalveamet valis Lõuna-Eestis välja koha, kuhu vajaduse korral rajada esmane ebaseaduslike piiriületajate vastuvõtupunkt.

«Me vaatame Leedu-Valgevene piiril toimuvat ja püüame ette näha neid kitsaskohti, mida meil on võimalik ära hoida juhul kui ka Eesti piiril peaks rändesurve suurenema,» rääkis Lõuna prefektuuri politseimajor Ottomar Virk Lõuna-Eesti Postimehele.

Leedus on üheks pingete allikaks sisserändajate vastuvõtupunktid. Need asuvad tihtipeale piirkondades, kus võivad tekkida konfliktid kohalike inimestega. Olgugi, et vastuvõtupunktides on ebaseaduslikult riiki sisenenud inimesed kontrollitud alal ja politsei valve all, on see osadele kohalikele siiski häiriv, et kriisi n-ö nende koduõuel lahendatakse.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles