Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Otepää gümnaasiumis saab vaktsineerida 10. augustil.
Otepää gümnaasiumis saab vaktsineerida 10. augustil. Foto: Arvo Meeks

Valgas näeb pilte Pariisist

Alates 28. juulist on Valga muuseumis näitus «Kibemagus Pariis: pallaslased ajastu vaimu püüdmas».

Väljas on pallaslaste Pariisis veedetud aja jooksul valminud teosed, mis seda linna ning tolle ümbrust kujutavad. Piltidel kohtuvad nii ajastu pilk, ajastuülene igatsus maailmalinna järele kui noorte kunstnike väljakujunev käekiri.

Pallaslastele pakkus Pariis võimalust olla ümbritsetud Euroopa kunstirikkustest, samuti olla uute kunstisuundade sünni tunnistaja. Ei ole põhjust imestada, et seal veedetud aeg on jätnud olulise jälje nende loomingule ning seeläbi talletunud ka Eesti kunstiajalukku. Sel moel on kunstnikud vahendanud meile nii isiklikke tundmusi kui möödunud sajandi alguse muutustes Euroopat.

Töödega on esindatud 11 kunstnikku pallaslaste tuumikust: Jaan Grünberg, Andrus Johani, Arkadio Laigo, Kaarel Liimand, Karin Luts, Eduard Ole, Karl Pärsimägi, Aleksander Tassa, Kristjan Teder, Johannes Võerahansu ja Eduard Wiiralt.

Näitus jääb avatuks 25. septembrini. LEPM

Otepää valla koolides saab vaktsineerida

Kõik vaktsineerimata inimesed alates 12. eluaastast saavad järgmisel nädalal lasta end vaktsineerida ka kolmes Otepää valla koolis. Otepää gümnaasiumis on see võimalik 10. augustil kella 10.30–16, Keeni põhikoolis 11. augustil kella 9–12 ning Puka koolis 11. augustil kella 13–16.

Soovitatav on end eelregistreerida digiregistratuuris või Valga haigla registratuuri kaudu telefonil 766 5100. Vaktsineerima võib tulla ka eelregistreerimata.

Kaitsesüste tehakse Pfizer-BioNTech vaktsiiniga. Vaktsineerima tulles on oluline võtta kaasa isikut tõendav dokument.

Koolinoorte vaktsineerimisel jälgivad vaktsineerijad tema selgelt väljendatud nõusolekut ning lapsevanema või hooldaja nõusolekut. Selleks on kolm võimalust: laps tuleb vaktsineerima vanema või hooldajaga koos; tal on kaasas kirjalik vanema või hooldaja nõusolek või tuleb ta nõusolekuta, kuid annab registraatorile oma vanema või hooldaja kontaktandmed ning haigla töötaja helistab kohapealt lapsevanemale või hooldajale.

Lapsevanema või hooldaja nõusolek võib olla vabas kirjalikus vormis. Oluline on, et sellel teatisel oleks vanema nimi, isikukood ja telefoninumber. LEPM

Raamatukogu sai laenutuskapi

Valga keskraamatukogu on saanud endale tubli ja targa abilise – raamatute laenutuskapi. Selle tööpõhimõte sarnaneb pakiautomaadi omale.

Kes soovib teada, kuidas raamatukapp talle kasulik saab olla, saab tulla neljapäeval kl 11 seda infot raamatukogu juurde kuulama. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles