Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Linda Preedenit käis õnnitlemas ka vallavanem Enel Liin (sünnipäevalapse taga).
Linda Preedenit käis õnnitlemas ka vallavanem Enel Liin (sünnipäevalapse taga). Foto: Räpina vallavalitsus

Lintes tuleb kogukonnafestival

MTÜ Linte Tegusad on kuuendat korda korraldamas Põlvamaal Räpina vallas Linte külas kogukonnafestivali «Kõik koos, pidu hoos». Sel aastal saab festival teoks 14. augustil.

Eestvedajate sõnul on nad ainuke külakogukond, kes korraldab igal aastal järjekindlalt kogu külapiirkonna ja naaberküla elanikke hõlmavat üritust, kuhu on kutsutud üle-eestiliselt tuntud ansamblid ja muud kultuurikollektiivid.

Sel aastal leiab päeva esimeses pooles aset käsitöö-, omatoodangu- ja vanavaralaat, avatud on laste- ja noorteala, toimub küladevaheline jalgpallimatš. Õhtul on kavas festivali avamine ja kultuuriprogramm, hilisõhtul tule-show ja hilisöösel traditsiooniline Eesti disko. LEPM

Pidu Intsikurmus lükkub taas edasi

Intsikurmu festival lükkub taas aasta võrra edasi. Esmaspäevast hakkavad kehtima valitsuse korraldused, mis puudutavad otseselt ka Intsikurmu festivali, teatas festivali korraldaja.

«Sellisel kujul, nagu soovime festivali korraldada, ei ole seda tänavu võimalik teha,» märkis korraldaja ja nentis, et viirus levib endiselt jõuliselt. «Nendel põhjustel peame kurbusega tõdema, et sellel aastal jääb Intsikurmu festival ära.»

Korraldaja teatel leiab Intsikurmu festival praeguste plaanide kohaselt aset tuleva aasta 5. ja 6. augustil. BNS

Uksed avab 30 kohvikut

14.–15. augustil toimuvad Põlva valla neljandad kodukohvikute päevad, kus osalevad suuremad ja väiksemad hobiküpsetajad, sõpruskonnad, kohvikut pidavad väikeettevõtted ning teised heast toidust lugupidavad inimesed.

Terveks nädalavahetuseks avab oma uksed külalistele 30 kodukohvikut. Lisaks pakutakse nendes meelelahutusprogrammi bändidest töötubadeni välja. LEPM

Proua tähistas 101. sünnipäeva

Räpina vald on rikas eakate kodanike poolest. Linda Preeden tähistas oma 101. sünnipäeva 24. juulil, seega on ta järjekordne sünnipäevalaps, kellel aastaid jagada igale Eesti riigikogu liikmele.

«Linda on kõigi oma lähedaste poolt hoitud ja armastatud inimene. Ka oma tervise ja igapäevase toimetuleku üle ta eriti ei kurda. Väikeseid muresid ikka on, kuid sarnaseid muresid on ka paljudel poole noorematel inimestel,» andis Räpina valla kodulehel teada vallavanem Enel Liin.

«Linda sooviks lugeda raamatuid, kuid raskused silmanägemisega on tema peamiseks kaaslaseks teinud raadio, kus tema lemmikprogramm on Pereraadio,» lisas vallajuht. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles