Türi motokross kujunes ekstreemseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kärcher MX1 start, juhib Harri Kullas (nr 151).
Kärcher MX1 start, juhib Harri Kullas (nr 151). Foto: Igor Tseskidov/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Türi lähistel Kihli motokeskuses sõideti Castrol Eesti motokrossi meistrivõistluste eelviimane etapp sooloklassidele. Olud olid rasked, viimane sõit tuli lausa pooleli jätta.

Kiireimas, Kärcher MX1 klassis võitis avasõidu kindlalt Harri Kullas. Teisel kohal sõitis pikalt lätlane Karlis Sabulis, kuid sõidu lõpuosas tegi ta vea ning temast pääsesid mööda nii Gert Krestinov kui lätlane Tomas Macuks.

Teises, paduvihmas peetud sõidus pääses ette Macuks, kuid mõni ring hiljem ütles ta tehnika üles ja nii tõusis liidriks teda jälitanud Kullas, kelle järel sumpasid mudas Krestinov ja avasõidu viies Indrek Mägi.

Kuna rada läks iga hetkega hullemaks, otsustas võistluste peakohtunik pärast poole võistlusmaa läbimist sõidu katkestada ja nii said ka sõidu tulemused kirja. Esikolmik oli selle tulemusena Kullas, Krestinov ja Mägi ning etapi kokkuvõttes oli poodium samade meeste päralt.

Meistrivõistluste liidrina jätkab Sabulis, teiseks tõusnud Krestinov jäi lõunanaabrist 18 punkti kaugusele. Kolmandaks langes seekord kaheksanda koha saanud Karel Kutsar Sõmerpalu motoklubist, kes kaotas Krestinovile kolme punktiga.

MX2 klassis käis mõlemas sõidus kõva võitlus mitme noormehe vahel. Avasõidus võidutses lätlane Edvards Bidzans, kelle taga kihutas teiste seas ka Kaarel Tilk Sõmerpalu motoklubist, samuti leedulane Erlandas Mackonis, Kairo Katkosilt ja Egert Pihlak. Pihlak suutis konkurentide vigu ära kasutada ja lõpetas teisena. Mackonis ületas lõpujoone kolmandana, edestades ülinapilt Tilka, Katkosilt oli sunnitud leppima viienda kohaga.

Teises sõidus heitles esikoha pärast sama seltskond. Alguses juhtis Mackonis, kuid sõidu keskel möödus temast Bidzans, kes võitis ka sõidu.

Leedulane langes sõidu edenedes veelgi mitu kohta ning teiseks tuli lõpuks Katkosilt, kellele järgnesid Tilk, Mackonis, avasõidu kuues Mikk Martin Lõhmus ja sõidu alguses esikolmikukohas kinni olnud, kuid siis kukkunud Pihlak.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi seega Bidzans, teine oli Katkosilt ja kolmas Tilk. Meistrivõistlustel juhib Bidzans, järgnevad Pihlak ja Katkosilt.

Veteranide meistrivõistluste etapi võitis Türil avasõidus teisena lõpetanud, kuid teise võitnud Dmitri Vinogradov esimese sõidu võitnud, aga teises narvakale alla vandunud Jaanus Kovali ees. Poodiumi madalaimale astmele tõusis kummaski sõidus kolmas olnud Urmas Heliste Kagu motoklubist.

Kohalikele karikatele võistelnud 65cc klassis oli parim Lucas Leok Sõmerpalu motoklubist, järgnesid Marten Raud ja Leslie Puller. 50cc klassis võitis aga Theo Kolts, järgnesid Aston Kõiv Kagu motoklubist ning Kristofer Valk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles