Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Viljandi haigla vaktsiinibuss.
Viljandi haigla vaktsiinibuss. Foto: Viljandi haigla

Kuningriigipäeval saab vaktsineerida

Viljandi haigla vaktsineerimisbuss ootab Covid-19 vastu eelregistreerimiseta vaktsineerima laupäeval kell 12–20 Lobotkas Seto kuningriigi päeva sissepääsu juures.

Bussis saab end vaktsineerida kahedoosilise Pfizeri vaktsiiniga, mis sobib alates 12. eluaastast. Vaktsineeritud saavad sel juhul kuue nädala pärast teise doosi bussis samas paigas. Samuti saab vaktsineerida ühedoosilise Jansseni vaktsiiniga, seda alates 18. eluaastast. Soovijaid võetakse vastu elavas järjekorras, eelneva registreerimiseta.

Vaktsineerima tulles tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui inimene tunneb end haigena või on lähikontaktsuse tõttu isolatsioonis, tuleb vaktsineerimine edasi lükata. Neid, kes on koroonast tervenenud, oodatakse vaktsineerima kuus kuud pärast tervenemist ja teha tuleb neil üks kaitsesüst. LEPM

Puigal tuleb külapäev

Laupäeval toimub Puiga laululaval ja selle ümbruses Puiga 15. külapäev. Õhtujuht ja DJ on Puiga külapäeva algataja Meelis Koppel.

Puiga kooli palliplatsil peetakse võrkpalliturniir. Puiga lasteaia hoovis ja parkimisplatsil on avastamist ja mängulusti lastega peredel. Vabadussport on kohal taas kiikinguga, kus pakutakse närvikõdi üle võlli kiikumisel.

Puiga laululaval on samal ajal teadusteater etendusega «Kolm põrsakest».

Kultuuriprogrammis esinevad Puiga rahvamaja line-tantsijad Silja Ossi juhendusel ning kohalik kandleduo. Jalakeerutusele annab hoogu ansambel Dolores.

Samuti leiavad aset külapäeva viktoriin ja parima küpsetise valimine. LEPM

Uue-Antslas algavad võimlemistrennid

Sügisel alustab Uue-Antslas treeninguid suure kogemuspagasiga võimlemistreener Pille Raudam.

Raudam on lõpetanud Tallinna ülikoolis tantsujuhi eriala, tema valdkonnad on rühmvõimlemine, naisvõimlemine ja akrobaatika. Mitmekümne aasta jooksul on ta välja õpetanud tütarlapsi ja naisi võimlemispidudeks. Sügisest on ta Uue-Antslas valmis töötama rühmvõimlemise, lavatantsu ja naisvõimlemise rühmaga.

Rühmvõimlemise treeningutesse on oodatud kuue- kuni kaheksa-aastased tüdrukud, kes tõsiselt tahavad iluvõimlemisega rühmas tegeleda. Samuti on oodatud harrastusrühma 5.–7. klassi tütarlapsed. Nendega on tal kavas osa võtta 2023. aasta koolinoorte tantsupeost. Igas vanuses naisedki on trenni oodatud.

Treeningud hakkavad toimuma Uue-Antsla rahvamajas. Kindlasti kohtutakse enne treeninguid, et tutvuda ja üksikasjade üle arutada.

Huvilistel tuleb ühendust võtta Kati Velneriga Uue-Antsla rahvamajast. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles