Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mullune ökofestival Karilatsi vabaõhumuuseumis
Mullune ökofestival Karilatsi vabaõhumuuseumis Foto: Maarius Suviste

Põlvamaa ökofestival jääb ära

Tänavune ehk juba 16. Põlvamaa ökofestival pidi Kanepi vallas Karilatsi vabaõhumuuseumis aset leidma 15. augustil, kuid korraldustoimkond otsustas koroonaviiruse leviku hüppelise kasvu ja uute piirangute tõttu selle ära jätta.

SA Põlvamaa Arenduskeskus juhataja Lennart Liba (pildil) sõnul oli see korraldajatele raske otsus. «Kaalusime kriisikoosolekutel erinevaid võimalusi, et festival siiski toimuda saaks, kuid paraku jõudsime otsusele, et praeguste piirangute tingimustes ei suuda me tagada külastajate ohutust ega seda mõnusat tunnet, mis on läbi aastate festivalile omane olnud,» ütles ta.

Festivalile oli registreerunud enam kui sadakond müüjat ning kõigile neile tagastatakse osalustasu.

Järgmine ökofestival toimub loodetavasti 2022. aasta augustis. LEPM

Juuli esitas kõndijatele väljakutse

Kuumalainest hoolimata jätkus juulis nii Põlvamaa asutuste ja ettevõtete vaheline võistlus kui ka kõnnisari «Põlvamaa liigub 2021».

Asutuste ja ettevõtete vahelises võistluses troonis juulis võimsalt esikohal maanteemuuseum 819 749 sammuga. Teist kohta hoiab Põlva Pihlapuu lasteaed 404 876 sammuga ja 393 438 sammuga on neil tihedalt kannul Põlva Lepatriin lasteaed. Kokku läbiti 27 621,52 kilomeetrit ning selleks tuli teha üle 36 miljoni sammu.

Märtsis võistlust alustanud 12 ettevõttest ja asutusest on võistlustulle jäänud üheksa.

Juunis alanud individuaalses kõnnisarjas «Põlvamaa liigub 2021» on kahe kuuga koos tehtud 65 347 025 sammu ehk 1,24 ringi ümber maakera. 160 alustanust jätkab 98.

Juulis liiguti päevas vähemalt 7000 sammu, et püsida eesmärgil ning jõuda kuu lõpuks 217 000 sammuni. Eesmärgi saavutas 69 inimest. Augustis tuleb kõigil liikuda päevas 8000 sammu, et eesmärgil püsida ning kuu lõpuks saavutada 248 000 sammu. LEPM

Räpina staadion sai valmis

Räpina ühisgümnaasiumi staadioni ehitus on valmis. Nagu vallavalitsus teada andis, võib staadionitegevus peagi ka päriselt staadionile kolida.

Ehituskomisjon vaatas valminud objekti esmaspäeval üle ning pärast kooskõlastuste ja lubade menetlust saab valla viimaste aastate suurima valminud objekti rahva kasutusse anda.

Juba eelmisel nädalal olid aga ehitustööd jõudnud nii kaugele, et uuele asukohale paigaldati rulapark, mis on juba kasutajatele avatud. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles