Tõrva rallikrossisõitja hankis võistlustelt väärt kogemusi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamme võistlusmasin.
Tõrva rallikrossisõitja Maiko Tamme võistlusmasin. Foto: Egon Bogdanov

Tõrva noor rallikrossisõitja Maiko Tamm osales hiljuti mitmel võistlusel, kus sai palju kogemusi.

Juuli lõpus toimus Lääne-Virumaal Kehala ringrajal Eesti meistrivõistluste 3. ja Balti meistrivõistluste 2. etapp rallikrossis. Augusti algul leidis aset Läti meistrivõistluste 2. etapp Baroni rajal.

«Vahepeal oli väike muudatus minu võistlusmasinaga,» ütles Tamm, kelle uueks võistlusmasinaks on Mitsubishi EVO 8.

Esimesel võistluspäeval Kehalas toimus Eesti meistrivõistluste 3. etapp. «Auto tehniliste probleemide tõttu ei saanud ma sellest võistlusest osa võtta. Seetõttu langesin üldarvestuses viiendale kohale, aga kolm etappi on veel ees,» märkis ta.

Teisel võistluspäeval toimus Balti MV 2. etapp. «Auto oli hommikuks korras ja päev algas treeninguga, kus sain katsetada uut autot. Uue autoga harjumine võttis veidi aega. Esimesest sõidust 4. aeg,» sõnas Maiko Tamm.

Ta lisas, et teises eelsõidus oli tal juba hea tunne ja välja sai sõidetud 2. aeg. «Kolmandas eelsõidus kadusid autol pidurid, seega 5. aeg. Poolfinaale ei toimunud. Finaali start oli hea ja taktikaliselt õige ja kiire sõit tõi mulle finaalist 2. koha,» rääkis Tamm. Praegu on ta Balti meistrivõistluste arvestuses 2. kohal, esimesest lahutab vaid üks punkt. Veel jääb sõita Leedu etapp 15. augustil.

Läti meistrivõistluste 2. etapil 1. augustil algas päev treeninguga, kus Tamme sõnul sai õppida rada ja katsetada autot. Esimeses eelsõidus olid autol tehnilised probleemid. Teises eelsõidus toimis auto hästi ja Tamm sõitis välja kolmanda aja.

«Kolmandas eelsõidus säästsin autot finaaliks. Poolfinaale ei toimunud. Finaalis sain hea stardi, korrektne sõit tõi koju 4. koha. Peale kaht etappi jagan kolmandat kohta,» ütles Maiko Tamm, kes sai nendelt võistlustelt palju kogemusi.

Järgmised võistlused toimuvad 7. augustil, kui Harjumaal Vasalemmas toimub Eesti meistrivõistluste 4. etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles