Noored motomehed teenisid eriauhinna

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Enriko Peilman (vasakult), Karl Teesalu, Enri Lustus ja Aston Allas eriauhinnaga.
Enriko Peilman (vasakult), Karl Teesalu, Enri Lustus ja Aston Allas eriauhinnaga. Foto: Erakogu

Kreekas Megalopolises toimusid juunioride maailmameistri- ja karikavõistlused motokrossis, kus Motosport Team Estonia oli väljas 10 noore sportlasega. Kõige parema tulemuse tegi 65cc karikavõistlustel Enriko Peilman, kes oli kokkuvõttes kuues. Lisaks sai Eesti meeskond Team Greeni eriauhinna.

Kohalike andmetel löödi Megalopolises 45 aasta Kreeka kuumarekord. Võistluse tegi keerulisemaks ka korraldaja saamatus raja kastmisel, nimelt kasteti osa rajalõike pea läbimatuks.

Maailmameistrivõistlusi peetakse nagu eelmistel aastatelgi klassidele 125cc ja 85cc ning 65stel selgitatakse välja karikavõitjad. Just viimasest võistlusklassist tulid ka Eestile parimad tulemused, kui Enriko Peilman oli kokkuvõttes kuues. Karl Teesalu lõpetas kaheksandana. Aston Allas sai 19. koha. Selle klassi neljas eestlane Enri Lustus Sõmerpalu motoklubist seekord punktidele ei jõudnud: esimeses sõidus oli ta 30. ja viimases 25 ning kokkuvõttes 29.

MM-punkidele sõitis end ka Sebastian Leok, kes 85cc avasõidus küll kukkus kaks korda ja oli 28., kuid teises sõidus suutis vigu vältida ja oli 19. Kokkuvõttes kuulus talle 21. koht.

Päeva tegi Eesti tiimile veelgi paremaks fakt, et nad said eriauhinna Ride Green Cup, mis antakse meeskonnale, kes näitab võistlusnädalavahetusel suurimat aktiivsust keskkonnakaitses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles