Video Valga bänd avaldas kohalikes metsades filmitud muusikavideo

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga metal-ansamblil Defeatem valmis muusikavideo loole «This Demon in Me».
Valga metal-ansamblil Defeatem valmis muusikavideo loole «This Demon in Me». Foto: Walgus Media

Valga metal-ansambel Defeatem töötab täistuuridel ning jätkab värske materjali avaldamist. Nüüd on valminud muusikavideo loole «This Demon in Me», mis pärineb vastilmunud albumilt «Cut the Wire». Video režissööriks on valgalastele tuntud videograaf Reio Raudheiding, kes oli ühtlasi kevadel avaldatud muusikavideo «From the Abyss» autoriks.

Defeatem jõudis laiema avalikkuse ette bändikonkursi Negativus 2020. aasta võitjana ning mõni kuu hiljem avaldatud metal-versiooniga lastelaulust «Juba linnukesed», millega pandi kinni Rock FM Eesti poolt korraldatud coverikonkurss.

Laul «This Demon in Me» kõneleb eneseotsingutest, oma sisemiste deemonitega simitsi seismisest ja elu varjuküljega heitlusest. See andis hea võimaluse muinasjutulise ja mõnevõrra sünge varjundiga video loomiseks, et loo sõnumit ja tunnetust visualiseerida.

Muusikavideo võtted toimusid käesoleva aasta kevadel Valgamaa metsades, Vilaski kunagises raketibaasis ning Tõrva vallas Valgjärve rannas. Video peategelasena astus üles valgalanna Riin Margus. Kuna võtete käigus tuli kogeda erinevaid ilmastikunähtuseid, nii tuult kui rahet, siis Riin oli võtete käigus väga tubli ja suutis kostüümis rolli sisse elada ka siis, kui ülejäänud võttemeeskond oli paksudes jopedes. Riinu kostüümi osas inspireerisid režissööri ja kostümeerijat lihtsus, looduslähedus ning müstilisus.

Režissöör Reio Raudheidingu sõnul on uus muusikavideo tähelepanuväärne juba puhttehnilisest küljest. «Kui pikka aega olime harjunud, et videote ja filmikaadrite külgede suhe oleks 16:9 või veel laiem, siis «This Demon in Me» on kadreeritud hoopis kitsamas 4:3 servasuhtes. See on omane pigem vanematele muusikavideotele, mida veel 2000-ndatel aastatel MTV kanalil näha võis.» 

Video jäädvustamisel läksid käikud nõukogudeaegsed vintage objektiivid Helios 44-2, Mir-1 ning Jupiter-9, mis andsid igale jäädvustatud kaadrile nostalgilise ja isikupärase tonaalsuse.

Mullu 10 aasta juubelit tähistanud ansambel Defeatem alustas tegevust Valgas 2010. aasta novembris. Mõjutusi on koosseis aastate jooksul kogunud mitmetelt metalbändidelt üle maailma. Nende muusikat iseloomustab agressiivsus ning rasketele riff'idele vaheldust pakkuvad meloodilised käigud. Bändi koosseisu moodustavad solist Madis Anton, kitarrist Tenno Pelska, bassist Kert Vellner ning trummar Sten Pelska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles