Uuring näitab koroonaviiruse laia levikut Võru piirkonnas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tenson.
Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tenson. Foto: Sille Annuk

Pärast kuuajalist pausi alustasid Tartu ülikooli teadlased taas iganädalast reoveeseiret. Kui juuni lõpus oli reovee koroonaviiruse sisaldus kahanenud pea kõikjal väheseks või mõõdukaks, siis nüüdseks on see uuringu juhi, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul märgatavalt kasvanud. Enam kui pooltes suuremates proovivõtukohtades on viiruse sisaldus mõõdukas või suur.

Lõuna-Eesti maakonnakeskustest on Valgas ja Põlvas uuringu kohaselt viiruse levik vähene ning mõlemad linnad on uuringukaardil tähistatud rohelise värviga. Võru on seevastu tähistatud oranžiga, mis viitab viiruse laiale levikule.

Tõsi küll, ülisuurt hüpet siiski riigis toimunud pole. «Kui võrrelda sellenädalasi tulemusi juuni lõpuga, on selgelt näha, et viirusekolded ei piirdu enam üksikute asulatega, vaid viirus on praeguseks üle Eesti ühtlaselt levinud,» ütles Tenson.

Reoveeproove kogutakse iga nädala alguses kõigis maakonnakeskustes, üle 10 000 elanikuga linnades ja vajadust mööda ka väiksemates asulates. Eelmisel nädalal võeti proove üksnes suurematest asulatest, mille proovid kajastavad ööpäeva jooksul puhastit läbinud vee olukorda ning annavad usaldusväärse pildi asula nakkusolukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles