Vana koolihoone annab teed moodsale majale

Mati Määrits
, reporter
Copy
Leevaku raamatukogu uksel kohtusid kolmapäeval Räpina vallavanem Enel Liin (vasakult), külavanem Vello Kasearu, küla elanik Kristiina Hüvato (uksel), tallinlane Priit Kaup ning lapsed.
Leevaku raamatukogu uksel kohtusid kolmapäeval Räpina vallavanem Enel Liin (vasakult), külavanem Vello Kasearu, küla elanik Kristiina Hüvato (uksel), tallinlane Priit Kaup ning lapsed. Foto: Mati Määrits

Räpina valla Leevaku ja selle naaberkülade elanikel tuleb aasta-poolteist läbi ajada kunagisse koolimajja rajatud raamatukogu ja külakeskuseta, hiljemalt 2023. aasta kevadeks valmib uus kogukonnakeskus.

Räpina vallavanem Enel Liin ei osanud veel öelda, kaua kulub aega põhiprojekteerimise ning tööjoonistega, milliseks kujuneb talvel turusituatsioon ja kuidas õnnestuvad riigihanked. «Mida rutem saab need asjad tehtud, seda parem hinnakokkulepe on võimalik saavutada,» eeldas ta.

Toetusena saadud ligi pool miljonit eurot pärineb kliimaeesmärkide saavutamise meetmest. «Kuigi kogumaksumuseks on arvestatud 800 000 eurot, võib ehitus maksma minna ligi miljoni. Vähemalt oli ehitusbuum projekteerimise ja hinnapakkumiste võtmise hetkel juba saabunud. Samas kõik säästlikud lahendused on kallid,» märkis omavalitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles